11.12.19 | 13:44

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τροπολογία ΥΠΕΣ για Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς - Η πρώτη τοποθέτηση
08.08.19 | 17:33

Τροπολογία ΥΠΕΣ για Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς - Η πρώτη τοποθέτηση

Η πρώτη τοποθέτηση στην τροπολογία του Υπ. Εσωτερικών για τους Παιδικούς Σταθμούς ήλθε από τον γ.γ. του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, κ. Μανώλη Αντωνάκο. 

Επισημαίνεται ότι, ο εν λόγω Δήμος ήταν ο πρώτος που θεσμικά ανέδειξε το θέμα της μη δυνατότητας Πρωτοβάθμιων ΟΤΑ να ανταπεξέλθουν σε δαπάνες της Δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».

«Η τεκμηριωμένη θέση της Δημοτικής Αρχής Μοσχάτου Ταύρου για την υποχρηματοδότηση των Δήμων από το πρόσραμμα ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς, είχε ως αποτέλεσμα την τροπολογία που κατέθεσε το ΥΠΕΣ στη Βουλή με την οποία παρέχεται η δυνατότητα στους Δήμους να καλύπτουν από οποιαδήποτε έσοδα τους τακτικά η έκτακτα δαπάνες που συνδέονται με την υλοποίηση του προγράμματος και οι οποίες δεν καλύπτονται από την επιχορήγηση.

Διαδικαστικά σωστή ενέργεια .Δεν λύνει όμως πλήρως το πρόβλημα η νομοθετική ρύθμιση αφού καλούνται και πάλι οι Δήμοι να καλύψουν από δικούς τους πόρους υποχρεώσεις της πολιτείας, λόγω της μείωσης της χρηματοδότησης του προγράμματος των παιδικών σταθμών.

Απαιτείται άμεσα η αναπλήρωση τουλάχιστον μέρους της μείωσης της χρηματοδότησης καθώς και η αναπροσαρμογή της ενίσχυσης για τη νέα σχολική χρονιά!», παρατηρεί ο γ.γ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ