09.05.21 | 05:13

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ » ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Τρίπολη: Την απομάκρυνση των σκουπιδιών ανέλαβε η Περιφέρεια
02.03.15 | 14:40

Τρίπολη: Την απομάκρυνση των σκουπιδιών ανέλαβε η Περιφέρεια

Την απομάκρυνση των σκουπιδιών από την Τρίπολη, μετά από σχετικό αίτημα της Δημοτικής Αρχής, ανέλαβε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε, ότι έχει στα χέρια του επιστολή του Δημάρχου Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή, στην οποία αναφέρει, ότι υπάρχει αδυναμία της Δημοτικής Αρχής και ζητά τη βοήθεια της Περιφέρειας, αναφορικά με την τεχνική και οικονομική αρωγή, για να φύγουν τα σκουπίδια, που στοιβάζονται στους δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία υπογραφής προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας και κατόπιν θα αρχίσει η υλοποίηση του σχεδίου απομάκρυνσης των σκουπιδιών τα οποία είπε, θα οδηγηθούν σε νόμιμο αδειοδοτημένο χώρο εκτός Αρκαδίας.

Ήδη, ανέφερε ο Περιφερειάρχης, δόθηκε η εντολή στον Δήμο και σήμερα ξεκίνησαν να μαζεύονται τα σκουπίδια κι από αύριο, θα συγκεντρώνονται σε τριάντα σημεία, προκειμένου να γίνει ευκολότερα η μεταφορά τους στον νόμιμο χώρο που έχει βρεθεί, ενώ ξεκαθάρισε, ότι τα σκουπίδια δεν θα πάνε στον παλαιό Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) Λεβιδίου.

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε, ότι η Περιφέρεια ενεργοποιήθηκε από τη στιγμή που δηλώθηκε από την Δημοτική Αρχή η αδυναμία απομάκρυνσης των σκουπιδιών και πρόσθεσε, μάλιστα, ότι το κόστος απομάκρυνσης των σκουπιδιών θα γίνει με πόρους της Περιφέρειας.

Παράλληλα, κάλεσε τη Δημοτική Αρχή, στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες, να έχει βρει τον χώρο για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου, προσθέτοντας, πως οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι στη διάθεσή τους, γιατί αλλιώς, είπε, «θα καταλήξουμε στο ίδιο σημείο».

Επιπλέον, ο Περιφερειάρχης κατηγόρησε τις προηγούμενες, αλλά και τη σημερινή Δημοτική Αρχή για ανεύθυνη στάση και χαρακτήρισε τα σκουπίδια μεγάλη ωρολογιακή βόμβα για την υγεία των πολιτών.

Τέλος, υπογράμμισε, ότι στις 31 Μαρτίου θα γίνει ο διεθνής διαγωνισμός για την επιλογή του αναδόχου, που θα κάνει την αποκατάσταση όλων των ΧΑΔΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και διαμήνυσε, ότι από τέλος Μαρτίου και μετά, παύουν να υπάρχουν όλοι οι ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο κι οφείλουν οι Δημοτικές Αρχές στην περιφέρεια, να εξασφαλίσουν νόμιμη προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου τους, όσοι δεν έχουν.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ