05.07.20 | 22:09

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τριπλασιάστηκαν οι επισκέψεις στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής
22.03.14 | 22:06

Τριπλασιάστηκαν οι επισκέψεις στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέσα σε μία μέρα προσήλθαν 610 ανασφάλιστοι ασθενείς, εκ των οποίων οι 190 για να κλείσουν ραντεβού, 335 ασθενείς για να λάβουν δωρεάν φάρμακα από το Κοινωνικό Φαρμακείο, ενώ 86 ασθενείς εξετάστηκαν από εθελοντές γιατρούς του Ιατρείου και έλαβαν στη συνέχεια φαρμακευτική αγωγή, σύμφωνα με τα στοιχεία, που παρουσιάστηκαν, σήμερα.

Τον τελευταίο καιρό, τα νούμερα των ιατρικών επισκέψεων στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής των ανασφάλιστων σπάνε ρεκόρ, ενώ η ημερήσια προσέλευση τους για χορήγηση φαρμάκων από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου κυμαίνεται από 100-300 ασθενείς.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι, τον τελευταίο χρόνο οι ιατρικές επισκέψεις των ανασφάλιστων αρρώστων στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής τριπλασιάστηκαν, από το Φεβρουάριο 2013 που το ιατρείο αριθμούσε 16.800 επισκέψεις, έως σήμερα που το νούμερο τους έφτασε στις 47.200.

Τριπλάσια ήταν μέσα στους τελευταίους 13 μήνες και η αύξηση των ανασφάλιστων ασθενών, που προστρέχουν για φάρμακα στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Συγκεκριμένα, μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Ιατρείου, χορηγήθηκαν δωρεάν 67.000 φάρμακα σε ασθενείς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, ενώ το αντίστοιχο ποσό των φαρμάκων που δόθηκαν το δεύτερο χρόνο ήταν 193.000 σκευάσματα.

Αξιοσημείωτα είναι τα λόγια του Προέδρου του ΙΣΑ, Γιώργου Πατούλη, που μιλά για «ανθρωποκτονική» κρίση τονίζοντας ότι, μόνο στην "Ευρωπαϊκή Ελλάδα του 2014", οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι δεν έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. «Άμεση προτεραιότητα στην Υγεία είναι η κοινωνική μέριμνα και η εξασφάλιση πόρων για να έχουν οι ανασφάλιστοι άρρωστοι τη στοιχειώδη πρόσβαση στη νοσηλεία, στη θεραπεία, στο φάρμακο. Οι εθελοντές γιατροί μας θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, για να μη χαθεί καμιά ανθρώπινη ζωή. Όμως σήμερα, καλούμε το Υπουργείο Υγείας να αναλάβει, εδώ και τώρα τις ευθύνες του, και να δώσει λύση πριν θρηνήσουμε άλλα θύματα. Πρέπει, όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, να υπάρξει και στην Ελλάδα ένα σύστημα υγείας ισότιμο δικαίωμα πρόσβασης στην περίθαλψη για όλους τους πολίτες είτε είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι» τονίζει ο κ. Γιώργος Πατούλης.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, Κωστής Δήμτσας, σημειώνει: 

«Οι ανασφάλιστοι εγγίζουν πλέον τα 3,5 εκατομμύρια. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, που ξεκίνησε με την ευλογία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου Β', το Φεβρουάριο 2012, αποτελεί, σήμερα, περισσότερο από ποτέ, το παράθυρο της ελπίδας στο συνάνθρωπο που υποφέρει και είναι αποκλεισμένος από την περίθαλψη. Άμεσο χρέος όλων μας είναι να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας, με ειλικρινή σεβασμό στην αξία του κάθε προσώπου. Και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί, καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, 09:00 - 17:00, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, (Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών - 3ο όροφος) και παρέχει Πρωτοβάθμια Περίθαλψη σε ανασφάλιστους ασθενείς. 

Τηλέφωνο επικοινωνίας και ραντεβού: 213 011 7390 και 210 3847374. 

Παράλληλα, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου χορηγεί φάρμακα καθημερινές εκτός Τρίτης. 

Τηλέφωνο επικοινωνίας Κοινωνικού Φαρμακείου 213 011 7371.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ