29.03.20 | 15:08

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Τριμελής επιτροπή υποκαθιστά τη Δημοτική Αστυνομία στην Τρίπολη
22.01.14 | 11:30

Τριμελής επιτροπή υποκαθιστά τη Δημοτική Αστυνομία στην Τρίπολη

Τριμελής Επιτροπή, που θα απαρτίζεται από δημοτικούς υπαλλήλους, ορίστηκε από το Δήμο Τρίπολης, η οποία υποκαθιστά το ρόλο της Δημοτικής Αστυνομίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Τρίπολης,.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που διατήρησε ο Δήμος Τρίπολης, η επιτροπή αυτή των υπαλλήλων θα προσφέρει ξανά τις υπηρεσίες της στους δημότες και την πόλη, ενώ θα τους διανεμηθούν και ειδικά αναγνωριστικά καρτελάκια, που θα φέρουν σε ευκρινές σημείο κατά τη διάρκεια της περιπολίας και του ελέγχου. 

Οι παραβάσεις θα διαπιστώνονται με σχετικά μπλοκ.

Στο Δήμο Τρίπολης εξετάστηκαν όλα τα διαδικαστικά ζητήματα που ανακύπτουν σε σχέση με την ενεργοποίηση της ομάδας, όπως μας ενημερώνουν από το δήμο.

Σε ό,τι αφορά στις αρμοδιότητες της επιτροπής θα είναι υπεύθυνη για την τήρηση ελέγχου της ελεγχόμενης στάθμευσης με επιβολή κυρώσεων.

Επίσης, οι δημοτικοί υπάλληλοι θα ελέγχουν την τήρηση της τάξης στους κοινόχρηστους χώρους, την τήρηση ορίων των τραπεζοκαθισμάτων, όπως επίσης και την τήρηση του ωραρίου εισόδου των οχημάτων ανεφοδιασμού των καταστημάτων σε πλατείες και πεζόδρομους.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, δήλωσε:

«Μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας υπήρξε σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία της πόλης. Για το λόγο, αυτό προχωρήσαμε, αφού μας δίνεται η δυνατότητα, κάποιες αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας να τις εκτελούν υπάλληλοι, που θα οριστούν από το Δημοτικό Συμβούλιο, στην υλοποίηση απόφασης γενικού δημοτικού συμβουλίου και πλέον από την επόμενη Δευτέρα αυτή η τριμελής επιτροπή θα ξεκινήσει ελέγχους με κυρώσεις όπου επιβάλλεται.

Στις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας που δεν μπορεί να εκτελέσει η τριμελής επιτροπή του Δήμου, για να αντιμετωπίζονται τα όποια προβλήματα, θα υπάρχει συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

Παρακαλώ τους δημότες για το καλό όλων μας και για τη σωστή λειτουργία της πόλης, από την επόμενη Δευτέρα να προμηθεύονται τις σχετικές κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης, για τα δημοτικά πάρκινγκ.

Επίσης, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που χρησιμοποιούν δημοτικούς χώρους για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων να τηρούν το χώρο και τα όρια τα οποία τους έχουν δοθεί, όπως επίσης και τις εταιρίες και τα οχήματα ανεφοδιασμού, που γίνεται σε πλατείες και πεζόδρομους να τηρούν το συγκεκριμένο ωράριο.

Στόχος μας δεν είναι να μοιράζουμε πρόστιμα, αλλά η εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Άλλωστε, υπενθυμίζω ότι το αντίτιμο της ελεγχόμενης στάθμευσης, στα δημοτικά πάρκινγκ είναι μόνο 0,50λ. την ώρα.

Με την καλή συνεργασία των πολιτών και παράλληλα με την κυκλοφοριακή μελέτη που βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, αλλά και με έναν κυκλοφοριακό χάρτη της πόλης που θέλουμε να δημιουργήσουμε, σε συνεργασία με τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, το Τεχνικό Επιμελητήριο, το ΚΤΕΟ και τα ταξί θα λύσουμε το κυκλοφοριακό πρόβλημα και θα δώσουμε τη δυνατότητα στην πόλη μας να αναπτυχθεί».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ