05.07.20 | 17:38

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Τριήμερο εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς στον Δήμο Σαρωνικού
04.12.15 | 11:51

Τριήμερο εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς στον Δήμο Σαρωνικού

Ο Δήμος Σαρωνικού, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Δεκεμβρίου, διοργανώνει δράσεις εθελοντικού χαρακτήρα, από την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015. 

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου από τις 09:00 έως τις 13:00 στο Δημαρχείο Σαρωνικού θα βρίσκεται η κινητή μονάδα του Κέντρου Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, όπου θα πραγματοποιηθεί η 3η εθελοντική αιμοδοσία. 

Αφιερώνοντας 10 λεπτά από τον χρόνο μας, ενισχύουμε την τράπεζα αίματος του Δήμου και προσφέρουμε μια δεύτερη ευκαιρία στους συμπολίτες μας, που τυχόν βρεθούν σε ανάγκη. 

Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 οι εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου θα είναι στα κεντρικά supermarkets του Δήμου, προκειμένου να ενισχυθούν οι συνάνθρωποι μας, που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση. 

Τα χαρακτηριστικά καλάθια του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα βρίσκονται εκεί για να συγκεντρωθούν: τρόφιμα μακράς διάρκειας, απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά, ρουχισμό. 

Η Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 είναι αφιερωμένη σε όλους, σε κάθε σύλλογο, σωματείο, οργανισμό αλλά κυρίως σε κάθε έναν ο οποίος προσφέρει εθελοντικά στον συνάνθρωπο, στο περιβάλλον, στα ζώα. Ο αλτρουισμός, το αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης σε κάθε έκφρασή του αξίζει και πρέπει να επιβραβεύεται. 

Την Κυριακή, λοιπόν, 6 Δεκεμβρίου από τις 10:00 το πρωί και μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι, το Αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού υποδέχεται όλους του εθελοντές και σας προσκαλεί όλους να τους γνωρίσετε. 

Ο Δήμος Σαρωνικού σε συνεργασία με τους “Young Volunteers in Action” θα αποτίσει φόρο τιμής σε όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου. 

Το πρόγραμμα της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου 2015 έχει ως εξής:

12:00 Συναυλία από τη Χορωδία του Συλλόγου Λυκούριζας Λαγονησίου

12:30 Παρουσίαση Εθελοντικών Δράσεων έτους 2015

12:45 Βράβευση Εθελοντών από Δήμαρχο Σαρωνικού, κ. Γιώργο Σωφρόνη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ