31.05.20 | 10:25

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

Η τουριστική αξιοποίηση της Αμφίπολης στη συνάντηση Κεφαλογιάννη - Μελίτου
05.12.14 | 16:15

Η τουριστική αξιοποίηση της Αμφίπολης στη συνάντηση Κεφαλογιάννη - Μελίτου

Η τουριστική αξιοποίηση της Αμφίπολης και της ευρύτερης περιοχής, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης, που είχαν σήμερα, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Δήμαρχος της Αμφίπολης, Κωνσταντίνος Μελίτος.

Στη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία του ΕΟΤ στην Αθήνα, η Υπουργός Τουρισμού εξέφρασε το μεγάλο ενδιαφέρον της για τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα και τόνισε ότι, η περιοχή έχει τα χαρακτηριστικά για να προσελκύσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών. 

Υπογράμμισε ακόμη, ότι η ανάδειξη της Αμφίπολης πρέπει να γίνει σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο πολιτιστικό και φυσικό κάλλος της περιοχής. Να δημιουργηθεί - είπε - ένα νέο πρότυπο αξιοποίησης του ευρήματος, με συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας. 

Η κα. Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι, τα αρχαιολογικά ευρήματα της Αμφίπολης θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού. 

Στη συνάντηση, ο Δήμαρχος Αμφίπολης ζήτησε τη συνδρομή των συναρμόδιων Υπουργείων (Τουρισμού, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης) για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, ήπιας τουριστικής ανάπτυξης.  

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Πάνος Λειβαδάς, που συμμετείχε στη συνάντηση, είπε, ότι ο ΕΟΤ θα παράσχει τεχνογνωσία για την τουριστική προβολή της περιοχής.  

Για να εξειδικευτούν τα μέτρα της συνεργασίας, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ