10.07.20 | 11:29

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ » ΚΟΜΜΑΤΑ » ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Τομέας Αυτοδιοίκησης ΠΑΣΟΚ: “Προς κλείσιμο τα Δημοτικά Ραδιόφωνα”
11.01.18 | 13:21

Τομέας Αυτοδιοίκησης ΠΑΣΟΚ: Προς κλείσιμο τα Δημοτικά Ραδιόφωνα

Ότι αν ψηφιστεί η σχετική πρόβλεψη του Πολυνομοσχεδίου του Υπ. Οικονομικών για την αδειοδότηση ΜΜΕ, τα Δημοτικά Ραδιόφωνα οδηγούνται σε κλείσιμο, παρατηρεί ο αρμόδιος Τομέας Αυτοδιοίκησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., καταγγέλλοντας πως, παρά τις προσπάθειες να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, «ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ αμετανόητοι κατέθεσαν το νομοσχέδιο χωρίς αλλαγή. Χωρίς προσθήκη της παραμικρής μέριμνας για τους εκατοντάδες εργαζομένους που κινδυνεύουν να βρεθούν στον αέρα».

Ο Τομέας ζητά την άμεση εξαίρεση των Δημοτικών Ραδιοφώνων από τη σχετική ρύθμιση του Πολυνομοσχεδίου και την παροχή δικλείδας ασφαλείας λειτουργίας τους και εξασφάλιση των εργαζομένων.

 

H ανακοίνωση

"Στο πολυνομοσχέδιο η Κυβέρνηση συμπεριλαμβάνει και τα δημοτικά ραδιόφωνα στη διαδικασία αδειοδότησης ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών μέσω δημοπράτησης. Πρόβλεψη που, εάν ψηφιστεί και εφαρμοστεί, δρομολογεί το κλείσιμό τους.

Το ότι δε γίνεται σεβαστή η θεσμική ιδιαιτερότητά τους, δεδομένου του σκοπού και της φύσης των υπηρεσιών που χρόνια τώρα προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες, είναι το λιγότερο. Το σοβαρότερο είναι ότι το πλέγμα δημοσιονομικών, διαχειριστικών και διοικητικών ρυθμίσεων που εφαρμόζονται υποχρεωτικά στους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, καθιστά πρακτικά αδύνατη και την υποθετική έστω συμμετοχή τους σε μια τέτοια διαδικασία δημοπράτησης.

Οι φωνές που υψώθηκαν σε ολόκληρη τη Χώρα τις προηγούμενες εβδομάδες, με αφορμή την ανάρτηση του ν/σ σε δημόσια διαβούλευση, αγωνίστηκαν να καταστήσουν σαφές το αυτονόητο. Μάταια όμως. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ αμετανόητοι κατέθεσαν το νομοσχέδιο χωρίς αλλαγή. Χωρίς προσθήκη της παραμικρής μέριμνας για τους εκατοντάδες εργαζομένους που κινδυνεύουν να βρεθούν στον αέρα.

Άγνοια και αδυναμία κατανόησης ;  Κυνική αδιαφορία; Ή μήπως σκόπιμη πολιτική επίθεση για την εξόντωση των ενημερωτικών φωνών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εντασσόμενη στο εξελισσόμενο κυβερνητικό σχέδιο εναντίον του θεσμού της τοπικής δημοκρατίας που ως Τομέας Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης έχουμε επανειλημμένως αναδείξει;

Όποια και εάν είναι τα κίνητρα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η παράταξή μας απαιτεί να σεβαστούν επιτέλους την Τοπική Αυτοδιοίκηση. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ από το πολυνομοσχέδιο, με ρητή δικλείδα ασφαλείας για την αδιάκοπη λειτουργίας τους και για τους εργαζομένους τους."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ