20.09.20 | 04:01

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τηλεμετρικά συστήματα διαχείρισης νερού αποκτούν 2 Δήμοι
22.12.16 | 11:06

Τηλεμετρικά συστήματα διαχείρισης νερού αποκτούν 2 Δήμοι

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) τα έργα:

- “Προμήθεια και εγκατάσταση τηλεμετρικού συστήματος διαχείρισης και ελέγχου διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης του δήμου Ελασσόνας”, προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ και

- “Προμήθεια και εγκατάσταση τηλεμετρικού συστήματος διαχείρισης και ελέγχου διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης του δήμου Κορίνθου”, προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ.

Με τα έργα αυτά δημιουργείται ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου με το οποίο επιτυγχάνεται η ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων στους δύο δήμους, μέσω της ηλεκτρονικής αποτύπωσης του δικτύου διανομής του νερού.

Με την εγκατάσταση του συστήματος τηλεμετρίας εξασφαλίζεται η βέλτιστη λειτουργία του υδροδοτικού συστήματος και η καλύτερη αξιοποίηση του υδατικού δυναμικού, περιορίζονται οι απώλειες νερού, μειώνεται δραστικά το λειτουργικό κόστος και διασφαλίζεται η ποιότητα του πόσιμου νερού.

Η χρηματοδότηση των δύο έργων, συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί από εθνικούς πόρους του ΠΔΕ.

«Με τον τρόπο αυτό υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη χρηματοδότηση για την υλοποίηση δράσεων που ενισχύουν τις υποδομές και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στις τοπικές κοινωνίες», τονίζεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.

 

PHOTO: ΠΟΛΗ + ΠΟΛΙΤΙΚΗ / epoli.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ