26.01.20 | 19:00

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη κι ένα παράσημο... για 7χρονο "αστυνομικό" [ΦΩΤΟ]
22.07.19 | 20:21

Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη κι ένα παράσημο... για 7χρονο αστυνομικό [ΦΩΤΟ]

Ένα δώρο ανεκτίμητης για τον ίδιο αξίας έκανε η ομάδα του Make-A-Wish σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, στον 7χρονο Χρήστο - Ραφαήλ.

Ευχή του 7χρονου αγοριού, το οποίο πάσχει από νεφροβλάστωμα, ήταν να γίνει αστυνομικός, με το γραφείο του Make a Wish στη Θεσσαλονίκη να αναλαμβάνει αμέσως τις διαδικασίες προκειμένου να πραγματοποιήσει το όνειρο του αγοριού.

Συνοδευόμενος από τους γονείς του και την ομάδα του Κάνε Μια Ευχή-Ελλάδος κατέφτασαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Εκεί τον υποδέχτηκαν ο Β΄ Βοηθός του Γενικού Αστυνομικού Δ/ντή Θεσσαλονίκης, ο Υποστράτηγος Αβραάμ Αιβαζίδης και αντιπροσωπεία αστυνομικών.

Ενθουσιασμένος πέρασε το κατώφλι της Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης, όπου για καλωσόρισμα του παραδόθηκε ένα αναμνηστικό του Σώματος.

Με μεγάλη χαρά φόρεσε το κράνος του, ανέβηκε σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα της ομάδος Ζήτα, μπήκε σε περιπολικό και φωτογραφήθηκε με τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια, η ξενάγησή του, συνεχίστηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης, όπου μίλησε στον ασύρματο δίνοντας τις πρώτες του εντολές.

Η επίσκεψη στην Άμεση Δράση ολοκληρώθηκε στο τηλεφωνικό κέντρο, όταν ο μικρός ήρθε σε επαφή με πραγματικά περιστατικά και καταγγελίες πολιτών.

Ο 7χρονος με έκδηλη χαρά στο πρόσωπό του, αποχαιρέτησε γεμάτος χαρά τους συναδέλφους του στη Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης με την υπόσχεση ότι θα τους επισκεφτεί ξανά σύντομα.

Προς έκπληξή του, η περιπέτειά δεν τελείωσε εκεί. Στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου τον περίμενε το περιπολικό και δυο μηχανές της ομάδας Ζήτα για να ξεκινήσουν την επικίνδυνη αποστολής τους: να συλλάβουν ένα παράνομο δράστη που έκλεψε νωρίτερα μια τσάντα.

Το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, διαβίβασε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στους αστυνομικούς και η καταδίωξη ξεκίνησε. Με γρήγορες και αποτελεσματικές κινήσεις εντόπισαν το δράστη και ο μικρός μας ήρωας προέβη στη σύλληψή του!

Ο νεαρός αστυνομικός παρασημοφόρηθηκε για τη γενναιότητά που επέδειξε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής και επέστρεψε σπίτι του έχοντας στην καρδιά του τη δύναμη και την ελπίδα για να γίνει καλά!

 ΠΗΓΗ: thestival.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ