22.09.20 | 20:44

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη-Περιοριστικά μέτρα: Κοσμοσυρροή στις λαϊκές αγορές [ΒΙΝΤΕΟ]
08.04.20 | 14:51

Θεσσαλονίκη-Περιοριστικά μέτρα: Κοσμοσυρροή στις λαϊκές αγορές  [ΒΙΝΤΕΟ]

Αυξημένη είναι η προσέλευση στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης, μετά την πρώτη περίοδο προσαρμογής στα νέα περιοριστικά μέτρα.

Οι Θεσσαλονικείς δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στις λαϊκές αγορές του νομού, παρά τους περιορισμούς και τη λειτουργία τους με τους μισούς πάγκους.

Ωστόσο, μόλις καλυτέρευσε ο καιρός, παρατηρήθηκαν ξανά εικόνες απαράδεκτες για περίοδο απαγόρευσης κυκλοφορίας και απειλής εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Όσο ο καιρός ήταν άστατος η προσέλευση στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης ήταν σχετικά αυξημένη, αλλά φαινόταν ότι τηρούνταν τα μέτρα προστασίας.

Με τη βοήθεια των σεκιούριτι, οι έμποροι και παραγωγοί απέτρεπαν τον συνωστισμό μπροστά από τους πάγκους τους.

Ανατράπηκαν όλα σήμερα

Όλα αυτά για το προηγούμενο διάστημα, όταν ο καιρός ήταν βροχερός. Σήμερα όμως το σκηνικό ανατράπηκε. Με την πρώτη ηλιόλουστη και ζεστή μέρα, οι Θεσσαλονικείς ξεχύθηκαν στις λαϊκές σαν να μην υπάρχει... αύριο!

Σε Τούμπα, Πολίχνη, Ρήγα Φεραίου στις Συκιές, Καπνομάγαζα, ακόμη και στα Διαβατά γίνεται ο κακός χαμός από πολίτες που συνωστίζονται, χωρίς αποστάσεις ασφαλείας, χωρίς προφυλάξεις, σαν να μην υπάρχει η πανδημία του κορωνοϊού.

Οι επαγγελματίες των λαϊκών και οι εκπρόσωποί τους σήκωσαν τα χέρια ψηλά.

Οι υπάλληλοι των σεκιούριτι αδυνατούν να συγκρατήσουν το πλήθος και όλοι ζητούν τη βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

«Δεν μπορεί κανείς να συγκρατήσει τόσο κόσμο. Ενώ είχαμε πολύ καλή εικόνα τις προηγούμενες μέρες, σήμερα είναι τόσος πολύς ο κόσμος στις λαϊκές, που χωρίς βοήθεια δεν μπορούμε να διατηρήσουμε την καλή εικόνα και την ασφάλεια, που με κόπο αποκαταστήσαμε.

Είμαστε μόνοι μας και μας αφήνουν να διαχειριστούμε μια έκρυθμη κατάσταση. Έχω ζητήσει εδώ και καιρό τη συνδρομή της αστυνομίας και της δημοτικής αστυνομίας για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας καταναλωτών και εργαζομένων.

Καμιά ανταπόκριση από κανέναν. Μετά θα θέλουν να μας κλείσουν. Δυστυχώς ο κόσμος συμπεριφέρεται απερίσκεπτα κι ενώ έχουμε λάβει όλα τα μέτρα, τα καταστρατηγούν γιατί δεν υπάρχει αστυνόμευση. Απευθύνω έκκληση να μας συνδράμουν για να εφαρμόσουν οι πολίτες που έρχονται στις λαϊκές τα μέτρα. Το κλείσιμο των λαϊκών δεν είναι σοβαρό μέτρο. Εμείς έχουμε τηρήσει ό,τι προβλέπεται.

Οι πάγκοι είναι σε απόσταση πέντε μέτρων ο ένας από τον άλλο, έχουμε σεκιούριτι, οι εργαζόμενοι φορούν μάσκες και γάντια, έχουμε αντισηπτικά... Φωνάζουμε στους πελάτες να μην συγκεντρώνονται πάνω από τρεις σε κάθε πάγκο και να τηρούν τις αποστάσεις και τα μέτρα, όμως σήμερα μιλάμε για λαοθάλασσα...», τόνισε ο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Θράκης, Άγγελος Δερετζής.

 

 ΠΗΓΗ: voria.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ