15.08.20 | 02:39

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΦΟΡΕΙΣ » ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Θέσεις και συμπεράσματα στο 8ο Φόρουμ της Αυτοδιοίκησης στον Πόρο
13.06.16 | 20:08

Θέσεις και συμπεράσματα στο 8ο Φόρουμ της Αυτοδιοίκησης στον Πόρο

Με την παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννη Μπαλάφα, του Τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργού, Χαράλαμπου Αθανασίου, του πρ. Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη και πλήθους πρώην και νυν Δημάρχων, ολοκληρώθηκαν, με επιτυχία, οι εργασίες του διήμερου 8ου Φόρουμ της Αυτοδιοίκησης στον Πόρο.

Τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους Δήμους και τους αιρετούς τους, μετά τον «Καλλικράτη», ως και οι νέες ανάγκες που προέκυψαν από την παρατεταμένη χρηματοοικονομική κρίση, αναλύθηκαν από αιρετούς και τεχνοκράτες.

Κατατέθηκαν προτάσεις για την οργάνωση των Δήμων, τη διαχείριση των οικονομικών, την οργάνωση του κοινωνικού έργου που παρέχουν οι Δήμοι ως και την Τοπική Ανάπτυξη, για δημιουργία θέσεων εργασίας με σεβασμό στο περιβάλλον.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής Παύλος Καμάρας και ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. Ηρακλής Γκότσης τόνισαν στον χαιρετισμό τους, την άριστη και εποικοδομητική συνεργασία των δύο φορέων, που συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση, με τη στήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε. Επίσης, υπογραμμίσθηκε η ανάγκη για δημιουργία ελκυστικού περιβάλλοντος στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, για προσέλκυση ποιοτικού πολιτικού προσωπικού, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα, λόγω έλλειψης προσωπικού και οικονομικών αδυναμιών, που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και ιδιαίτερα οι μικροί, νησιωτικοί και ορεινοί.

Ιδιαίτερη παρέμβαση  έκαναν ο πρ. Υπουργός Π.Ε.Κ.Α., Γιάννης Μανιάτης, με θέμα «αναπτυξιακές πρωτοβουλίες», ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, με θέμα την «διαχείριση των απορριμμάτων», ο Δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου, με θέμα «έλεγχοι και τα όρια ευθύνης των αιρετών» και ο Δήμαρχος Περάματος, Ιωάννης Λαγουδάκης, για τα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει στο Δήμο του.

Τα συμπεράσματα του Φόρουμ θα δοθούν στο αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, o Aντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ., Γιάννης Οικονόμου, ο Δήμαρχος Πόρου, Ιωάννης Δημητριάδης και οι πρώην Δήμαρχοι Πόρου, Σπυρίδων Σπύρος και Δημήτρης Στρατηγός, που ήταν και οι οικοδεσπότες της εκδήλωσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ