30.05.20 | 07:12

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Θερμή υποδοχή στη δράση «Περπατάμε στις γειτονιές της Δραπετσώνας»
06.10.14 | 13:47

Θερμή υποδοχή στη δράση Περπατάμε στις γειτονιές της Δραπετσώνας

Εκατοντάδες άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για να περπατήσουν στις γειτονιές της Δραπετσώνας. 

Ο ιστορικός περίπατος, που οργάνωσαν τα Τμήματα Πολιτισμού-Αθλητισμού και Δημοτικών Βιβλιοθηκών, Αρχείου και Μουσείων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ), συνάντησε την ενθουσιώδη αποδοχή περισσότερων από 800 ανθρώπων.

Κάτοικοι της πόλης, αλλά και επισκέπτες με πολύ όρεξη, διάθεση και υπομονή παρά τις τεχνικές δυσκολίες και τα απρόοπτα, για περισσότερες από τρεις ώρες περπάτησαν δίπλα στις παράγκες και τα παραπήγματα των προσφύγων, στα ερειπωμένα εργοστάσια και στις εργατικές πολυκατοικίες και συζήτησαν για την ιστορία της πόλης και τις ιστορίες των κατοίκων της.

Εκείνων που μεγάλωσαν και έζησαν στις παράγκες, εργάστηκαν στα Λιπάσματα και τα Τσιμέντα, πολέμησαν με τον ΕΛΑΣ και εξορίστηκαν τη περίοδο της χούντας. 

Όλοι μαζί οι συμμετέχοντες περπάτησαν πλάι στη θάλασσα, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να την προσεγγίσουν, όπως ακριβώς και η πόλη δεν έχει διέξοδο στη θάλασσα. 

Συζήτησαν για το παρόν και το μέλλον της πόλης, για την διεκδίκηση του χώρου της πρώην βιομηχανικής ζώνης και την αναγκαιότητα να δημιουργηθεί μητροπολιτικό πάρκο στο χώρο αυτό.

Ο Δήμαρχος, Χρήστος Βρεττάκος, στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής για την ανάπλαση του χώρου και στην ανάγκη δημιουργίας χώρου πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, ενώ, επεσήμανε ότι σύντομα η Δημοτική Αρχή θα πραγματοποιήσει ανοιχτό κάλεσμα για να συζητηθούν οι ανάγκες, οι προτεραιότητες και το όραμα της πόλης για την ανάπλαση του χώρου της πρώην βιομηχανικής ζώνης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ