20.10.20 | 21:00

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ. Θεοδωρικάκος: «Ανανεωτική και ριζοσπαστική η νέα σχέση της ΝΔ με την Αυτοδιοίκηση»
28.09.20 | 15:30

Τ. Θεοδωρικάκος: Ανανεωτική και ριζοσπαστική η νέα σχέση της ΝΔ με την Αυτοδιοίκηση

«Ανανεωτικό και ριζοσπαστικό στοιχείο της σύγχρονης πολιτικής της ταυτότητας της Νέας Δημοκρατίας», χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος στη συνέντευξή του στην εφημερίδα ΘΕΜΑ, τη σχέση του κόμματός του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, είπε:

«Οι δικές μας προθέσεις δεν είναι λόγια. Ήδη αναβαθμίσαμε το ρόλο της Αυτοδιοίκησης και με θεσμικές παρεμβάσεις και με πολύ μεγάλη οικονομική στήριξη στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας. Αλλά τώρα, συνεχίζουμε με κάτι που οδηγεί σε σπουδαία αναβάθμιση του ρόλου και της αυτοτέλειας της Αυτοδιοίκησης. Η μεγάλη μεταρρύθμιση της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης με απλούστευση διαδικασιών και ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων μεταξύ κράτους και Αυτοδιοίκησης, με ισχυρή στήριξη του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, με νέες εξουσίες, αρμοδιότητες προσωπικό και οικονομικούς πόρους. Στο πλαίσιο αυτής της μεταρρύθμισης θα μπει τέλος στο διοικητικό δυισμό στο επίπεδο της Περιφέρειας, θα αναβαθμιστεί η κοινωνική πολιτική και της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης, ανάμεσα σε άλλες παρεμβάσεις, και θα επανιδρυθεί μια ισχυρή Δημοτική  Αστυνομία που θα συμβάλλει εμπράκτως στην τάξη, στην ηρεμία και στην ασφάλεια στις γειτονιές και στην πόλη και στην επαρχία.

Βλέπετε και με αυτόν τον τρόπο, ότι αυτή η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, η ΝΔ, την οποία έχω την τιμή να υπηρετώ, έχει εντάξει πλέον στον πολιτικό της γονότυπο μια νέα ισχυρή και αναζωογονητική πολιτική σχέση με την Αυτοδιοίκηση, την οποία δεν είχε στο παρελθόν. Και αποτελεί πλέον ανανεωτικό και ριζοσπαστικό στοιχείο της σύγχρονης πολιτικής της ταυτότητας». 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ