17.12.18 | 02:21

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέματα του Δήμου Ν. Σμύρνης και εργαλεία ΟΤΑ στη συνάντηση Σκουρλέτη-Τζουλάκη
12.03.18 | 18:21

Θέματα του Δήμου Ν. Σμύρνης και εργαλεία ΟΤΑ στη συνάντηση Σκουρλέτη-Τζουλάκη

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018, με τον Δήμαρχο Νέας Σμύρνης, Σταύρο Τζουλάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του Δήμου, θέματα σχετικά με την περιοχή της Νέας Σμύρνης και βασικά σημεία της τρέχουσας πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών.

Κύρια εργαλεία αυτής της περιόδου για την στήριξη των δήμων από το υπουργείο, είναι τα χρηματοδοτικά προγράμματα «ΦιλόΔημος Ι και ΙΙ» τα οποία έχουν εξασφαλίσει συνολικούς πόρους 740 εκατ. ευρώ για το 2018 προκειμένου να χρηματοδοτηθούν με ταχύτητα και ευελιξία έργα μικρής κλίμακας, ορισμένα από τα οποία εκκρεμούν για χρόνια.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, επεσήμανε ότι παρά τις δεδομένες δυσκολίες, η προσπάθεια ενίσχυσης των δήμων εμπλουτίζεται, τόσο με τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, όσο και με την αύξηση των πόρων και την βελτίωση των διαδικασιών για έργα και σκοπούς που υποστηρίζονται διαχρονικά από το υπουργείο Εσωτερικών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ