06.07.20 | 08:17

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tέλος εποχής για τα Windows 7 - Τι προτείνει η Microsoft
14.01.20 | 10:12

Tέλος εποχής για τα Windows 7 - Τι προτείνει η Microsoft

Η Microsoft πρόκειται να σταματήσει να υποστηρίζει τα Windows 7 από σήμερα Τρίτη, ώστε να μπορεί να επικεντρωθεί σε "νεότερες τεχνολογίες", σύμφωνα με το bbc.com.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, οι χρήστες των Windows 7 δεν θα λαμβάνουν πλέον όλες τις σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας ώστε να κρατούν τους υπολογιστές τους ασφαλείς.

  • Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι η Microsoft τερματίζει το παιχνίδι cat-and-mouse με τους χάκερ που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν σφάλματα λογισμικού, στο λειτουργικό σύστημα Windows 7.

Εάν οι δράστες βρουν ένα κενό ασφαλείας στα Windows 7, η Microsoft δεν θα το διορθώσει.

Χωρίς συνεχή ενημέρωση λογισμικού και ασφάλειας, τα μηχανήματα με λειτουργικό των Windows 7 είναι πιθανότερο να μολυνθούν από ιούς και κακόβουλα προγράμματα, αφού χάκερ θα μπορούν να βρουν κάποιο κενό ασφαλείας, ανέφερε η microsoft στον ιστότοπό της.

Ο David Emm, ανώτερος ερευνητής ασφάλειας στο Kaspersky Lab, πρόσθεσε ότι οι χρήστες των Windows 7 πρέπει να μεταβούν σε ένα υποστηριζόμενο λειτουργικό σύστημα το συντομότερο δυνατό.

  • Ποιοι είναι οι κίνδυνοι;

Οι χάκερ χρησιμοποιούν malware για να εισβάλουν, να βλάψουν ή να απενεργοποιήσουν τους υπολογιστές.

Μπορεί να κλέψουν προσωπικά και οικονομικά δεδομένα, να κατασκοπεύσουν άλλους χρήστες χωρίς να το γνωρίζουν.

  • Τι πρέπει να κάνετε με τον υπολογιστή σας;

Οι υπολογιστές που λειτουργούν με Windows 7, θα λειτουργούν ακόμα και μετά την Τρίτη, αλλά θα γίνονται ολοένα και λιγότερο ασφαλείς.

Η Microsoft προτρέπει τους χρήστες να εγκαταστήσουν το νεότερο λειτουργικό σύστημα Windows 10.

Η εγκατάσταση των Windows 10 είναι δυνατή και σε παλαιότερους υπολογιστές, αλλά η Microsoft προειδοποιεί ότι μπορεί να μην λειτουργούν σωστά.

Για να "τρέξουν" τα Windows 10, οι υπολογιστές πρέπει να διαθέτουν επεξεργαστή 1GHz, χώρο σκληρού δίσκου 16GB και μνήμη RAM 1GB.

"Ενώ είναι δυνατή η εγκατάσταση των Windows 10 στην παλαιότερη συσκευή σας, δεν συνιστάται", δήλωσε η Microsoft.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ