05.12.19 | 17:20

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΣΚΙΑΘΟΥ

Το τελετουργικό της «28ης Οκτωβρίου» στη Σκιάθο
28.10.13 | 16:55

Το τελετουργικό της 28ης Οκτωβρίου στη Σκιάθο

Ο Δήμος Σκιάθου γιόρτασε και φέτος όπως κάθε χρόνο, με μεγάλη λαμπρότητα την Εθνική Επέτειο της «28ης Οκτωβρίου του 1940».

Κατά τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου σήμαναν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών, έγινε η Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Τριών Ιεραρχών, έγινε η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των πεσόντων Σκιαθιτών στο πόλεμο του 1940 - 44 και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από  τον Δήμαρχο Σκιάθου, Νικόλαο Πλωμαρίτη, τον Διοικητή του Α. Τ. Σκιάθου, κ. Αναδιώτη Ελευθέριο, τον Λιμενάρχη Σκιάθου, κ. Κατσάμπα Νικόλαο, τον Διοικητή Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου, κ. Γεώργιο Λιακόπουλο, τα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σκιάθου, τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σκιάθου, το Ειδικό Σχολείο, την Ένωση Γονέων Δήμου Σκιάθου, το Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου, το Τοπικό Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και την Ένωση Μικρασιατών Σκιάθου. 

Επίσης, τηρήθηκε ένα λεπτό σιγής και ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος.

Ακολούθησε η Σχολική Παρέλαση στη μεσημβρινή παραλία και η παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών χορών από το χορευτικό συγκρότημα του  Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου στο ανοιχτό θέατρο στο Μπούρτζι.

Τα των ιεροτελεστιών ρυθμίστηκαν από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σκιάθου, Αιδεσιμολογιότατο π. Γεώργιο Σταματά. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ