05.07.20 | 00:55

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ταυτοποιήθηκαν οι οδηγοί που προκάλεσαν τροχαία σε Λ. Μαρκοπούλου και Καλλιθέα
23.05.19 | 17:15

Ταυτοποιήθηκαν οι οδηγοί που προκάλεσαν τροχαία σε Λ. Μαρκοπούλου και Καλλιθέα

Κατόπιν επισταμένων αστυνομικών ερευνών εντοπίστηκαν οι οδηγοί δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, οι οποίοι ενεπλάκησαν και στη συνέχεια εγκατέλειψαν τον τόπο των συμβάντων, σε αντίστοιχα πρόσφατα τροχαία δυστυχήματα και ειδικότερα:

Α. Τροχαίο δυστύχημα επί της Λ. Μαρκοπούλου την 17-5-2019.

Αστυνομικοί του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής και της Ομάδας Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσής Τροχαίας Αττικής, κατόπιν επισταμένων ερευνών εξακρίβωσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, εμπλεκόμενου στο θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα και ακολούθως εντόπισαν το εν λόγω όχημα.

Στη συνέχεια, προσήχθη ο 38χρονος αλλοδαπός ιδιοκτήτης του οχήματος, και εξακριβώθηκε η εμπλοκή του, ως οδηγού του συγκεκριμένου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στο τροχαίο δυστύχημα.

Β. Τροχαίο δυστύχημα επί της Λ. Ελ. Βενιζέλου την 18-5-2019.

Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Καλλιθέας, κατόπιν αξιοποίησης ευρημάτων στον τόπο του δυστυχήματος, ταυτοποίησαν και στη συνέχεια εντόπισαν το εμπλεκόμενο όχημα.

Από περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι κατά τον χρόνο του δυστυχήματος, οδηγός του συγκεκριμένου οχήματος, ιδιοκτησίας ημεδαπού, ήταν 29χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κλήθηκε στην έδρα του Τμήματος Τροχαίας Καλλιθέας, όπου και παραδέχθηκε την εμπλοκή του.

Σε βάρος των ανωτέρω οδηγών, σχηματίσθηκαν ποινικές δικογραφίες, οι οποίες με το συγκεντρωθέν αποδεικτικό υλικό αποστέλλονται στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Προς ενημέρωση όλων των οδηγών, σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, αυτός που εμπλέκεται θα πρέπει:

  • να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία,
  • να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή,
  • να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.

Αν από το τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει:

  • να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες,
  • να ειδοποιήσει άμεσα τις Αρχές και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες Υπηρεσίες,
  • να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας.

Βοηθήστε τους συνανθρώπους μας και την Τροχαία στο έργο της. Συγκρατήστε οποιοδήποτε στοιχείο θα βοηθήσει την Τροχαία στη διερεύνηση των ατυχημάτων και στον εντοπισμό όσων εγκαταλείπουν τον τόπο του ατυχήματος.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ