25.01.21 | 16:57

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ » ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συστάσεις από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης λόγω αιθαλομίχλης
23.12.13 | 18:42

Συστάσεις από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης λόγω αιθαλομίχλης

Συστάσεις ως προς τη χρήση των τζακιών, εξέδωσε και η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, μετά την εμφάνιση αιθαλομίχλης της προηγούμενες ημέρες στην πόλη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μετρήσεις της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, οι μέσες ημερήσιες τιμές αιωρούμενων σωματιδίων, όπως καταγράφηκαν από το Σταθμό Λαγκαδά, παρουσιάστηκαν υψηλά επίπεδα ρύπανσης στις 19 και 20 Δεκεμβρίου 2013, τα οποία ξεπερνούσαν τα επιτρεπόμενα όρια κατά 39% και 75%, αντίστοιχα.

«Τα όρια της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια αυξήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Θεσσαλονίκη, χωρίς, ωστόσο, να μπορούμε να κάνουμε λόγο για υψηλό βαθμό επικινδυνότητας. 

Συνεχίζουμε τις μετρήσεις και τις επόμενες μέρες και σε περίπτωση που διαπιστωθεί αυξημένο ποσοστό ρύπανσης και από άλλο σταθμό, τότε θα προβούμε στη λήψη των απαραίτητων μέτρων. 

Παράλληλα, περιμένουμε τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, που περιλαμβάνει το βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό δράσης για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Τσαμασλής.

Στο πλαίσιο αυτό, από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης συστήνεται:

- Η χρήση των τζακιών μόνο όταν αυτό αποτελεί μοναδική εστία θέρμανσης.
- Η αποφυγή καύσης μη εγκεκριμένων υλικών.
- Η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων κυρίως από άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (παιδιά, ηλικιωμένοι, κ.λπ.), ιδιαίτερα κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες που είναι πιο έντονο το φαινόμενο.
- Ο περιορισμός της χρήσης ΙΧ οχημάτων και η χρήση των αστικών συγκοινωνιών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ