21.01.20 | 11:08

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ » ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ » ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Σύσκεψη με στελέχη των Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου των Υπουργείων
09.12.15 | 16:01

Σύσκεψη με στελέχη των Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου των Υπουργείων

Σύσκεψη με στελέχη των Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου των Υπουργείων πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Γιώργος Βασιλειάδης, καθώς και στελέχη της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Οι εκπρόσωποι των Μονάδων Εσωτερικών Ελέγχου των Υπουργείων έθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν και τα οποία αφορούν διοικητικά και νομικά θέματα, καθώς και την παρατηρούμενη έλλειψη προσωπικού. Τέθηκε, επίσης, θέμα άρσης των επικαλύψεων όσον αφορά τις αρμοδιότητες μεταξύ των ελεγκτικών μηχανισμών.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε για την άμεση ανάληψη σχετικών νομοθετικών πρωτοβουλιών, προς την επίλυση των όποιων προβλημάτων, ενώ έδωσε και σαφείς οδηγίες, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί των Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου των Υπουργείων και να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός, με στόχο την αποτελεσματική πάταξη της διαφθοράς. 

Ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέλαβε ακόμα δέσμευση, ότι θα παρασχεθεί η απαραίτητη πολιτική κάλυψη για την προστασία των υπαλλήλων των Μονάδων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, καθώς και για τη λήψη μέτρων, προκειμένου να εμπεδωθεί η πρακτική του εσωτερικού ελέγχου σε όλους τους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης και τα στελέχη της.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε, τέλος, την σπουδαιότητα και την βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση, καθώς και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου στο ρόλο και το έργο των Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου, σημειώνοντας ότι αποτελούν βασικούς σύμμαχους και συνεργάτες στη μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ