01.06.20 | 15:08

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΣΥΡΟΥ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

Σύσκεψη για την προώθηση της Σύρου στη Ρώσικη αγορά
10.12.13 | 18:19

Σύσκεψη για την προώθηση της Σύρου στη Ρώσικη αγορά

Σε σύσκεψη με αντικείμενο την προώθηση της Σύρου ως τουριστικού προορισμού στη Ρώσικη αγορά, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης Ιωάννη Δεκαβάλλα, πήρε μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γ. Πουσσαίος. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους του Δήμου,  εκτός του Δημάρχου, ο αρμόδιος για θέματα τουρισμού αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Ρούσσος, και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Ζουλουφός, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σύρου κ. Ιάκωβος Αρβανίτης, ο ιδιοκτήτης του τουριστικού Γραφείου Syros Travel κ. Α. Μαραγκός και ο κ. Π. Βούρος συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων. 

Εκ μέρους της Ρώσικης αποστολής που εκπροσωπούσε τη περιοχή Ποβόζια (μεγάλη σε έκταση περιοχή γύρω από το ποταμό Βόλγα) συμμετείχαν, η κα. OxanaNikolaewna Artemenko (Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Συμβούλων AG Partners Group, Kαθηγήτρια Πανεπιστημίου και Επίσημη Εκπρόσωπος των Πανεπιστημίων και της Επιτροπής Αθλητισμού της Ποβόζια και Σύμβουλος Ανάπτυξης Τουρισμού του Ρωσικού Οργανισμού Τουρισμού), ο κ. Viaceslaw Saporow (Εκπρόσωπος  Ηγουμένων  των Μοναστηριών και της Εκκλησίας της Ποβόζια και Εκκλησιαστικός Σύνδεσμος με Το Πατριαρχείο της Μόσχας), η κα Olga Potapowa (Tour Operator – Κεντρική Διεύθυνση Συντονισμού Ανάπτυξης Προσκηνυματικού Τουρισμού της Ποβόζια) και η κα. Irina Artemenko (Διευθύντρια Ανάπτυξης Νέων Προορισμών και Υπεύθυνη για την Ελλάδα).

Στη σύσκεψη που αποτελούσε συνέχεια συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, πέρα από τη διατύπωση και από τις δύο πλευρές, Ελληνική και Ρωσική, της πρόθεσης για συνεργασία, τέθηκαν και οι βάσεις με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την καταρχήν ανάπτυξη μέσα στο 2014 του προσκυνηματικού και του εκπαιδευτικού τουρισμού με προοπτική επέκτασης της συνεργασίας τα επόμενα χρόνια, δεδομένης της συνεχόμενης αύξησης των Ρώσων τουριστών που πρόκειται να επισκεφθούν τη χώρας μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Πουσσαίος δήλωσε αρωγός κάθε προσπάθειας που έχει ως στόχο για τις Κυκλάδες, την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, την επέκταση της τουριστικής περιόδου και το άνοιγμα νέων αγορών, θεωρώντας ειδικά για τη Σύρο ότι πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Ειδικά για τη Ρώσικη αγορά τόνισε ότι αποτελεί σημαντική δεξαμενή άντλησης επισκεπτών για τα νησιά των Κυκλάδων που πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να εστιάσουν, υπενθυμίζοντας ότι την άποψη του αυτή την έκανε πράξη από το 2010 υπογράφοντας ως ΓΓ Τουρισμού πρωτόκολλο συνεργασίας με τον κ. Πισαρέφσκι αντίστοιχο εκπρόσωπο του Υπ. τουρισμού της Ρωσίας και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που οδήγησαν στη μείωση του χρόνου απόκτησης βίζας από τις 17 ημέρες στις 2.

Ο κ. Δεκαβάλλας από τη πλευρά του τόνισε την σημαντικότητα της πρωτοβουλίας για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος για το νησί της Σύρου και τη διάθεση του δήμου να υποστηρίξει κάθε δράση προς τη κατεύθυνση αυτή, επισημαίνοντας ότι το πλήθος των δράσεων και εκδηλώσεων πολιτισμού που πραγματοποιούνται στο νησί, η πλούσια ιστορία του τόπου και το επίσης πλούσιο αρχιτεκτονικό  περιβάλλον μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης και σημαντικό τουριστικό προϊόν για τους Ρώσους επισκέπτες.

Οι δύο πλευρές έδωσαν ραντεβού τον ερχόμενο Φεβρουάριο στη περιοχή της Ποβόζια μετά από επίσημη πρόσκληση της Ρωσικής Πλευράς, προκειμένου να σφραγίσουν μέσα από την υπογραφή καταρχάς πρωτοκόλλου συνεργασίας και επιμέρους συμφωνιών την συνεργασία τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ