23.06.18 | 19:02

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνεχίζουν τον αγώνα οι συμβασιούχοι του Δήμου Κορίνθου
10.01.17 | 09:14

Συνεχίζουν τον αγώνα οι συμβασιούχοι του Δήμου Κορίνθου

Συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Κορίνθου, αλλά και στο Πρωτοδικείο της πόλης, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 9/1/2017, οι δυνάμεις της ΔΑΣ ΟΤΑ, οι 42 απολυμένοι συμβασιούχοι του δήμου και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία, ο Δήμαρχος δεν ήρθε σε επαφή με τους συγκεντρωμένους, ενώ απαξιωτική ήταν η στάση του και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με εκπροσώπους των εργαζομένων. Παρόμοια στάση κράτησε και η πρόεδρος υπηρεσίας Πρωτοδικών, όπως καταγγέλλεται από τη ΔΑΣ ΟΤΑ, η οποία συνεχίζοντας τις καταγγελίες, αναφέρει:

«Εντύπωση προκαλεί  και η παρουσία της αστυνομίας όπου σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης ήταν έντονη ακόμα και κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου τόσο με ένστολο προσωπικό αλλά και με άνδρες της ασφάλειας με πολιτικά.

Παρά την πρωτοφανή κινητοποίηση όλου του κρατικού μηχανισμού στο Δήμο Κορίνθου οι εργαζόμενοι στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν όχι μόνο δεν φοβήθηκαν αλλά αντίθετα αποτίμησαν θετικά την κινητοποίηση τους και οργανώνουν την άμεση κλιμάκωση του αγώνα.

Συνεχίζουν τον αγώνα για να μην περάσουν οι απολύσεις.

Για το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο Κορίνθου να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των συναδέλφων συμβασιούχων ώστε ενιαία να αποτρέψουν τις απολύσεις των συναδέλφων αλλά και τις ιδιωτικοποιήσεις».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ