18.04.21 | 23:15

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέχιση αναστολής λειτουργίας των ΚΔΑΠ - Πώς πρέπει να λειτουργούν ΚΔΑΠμεΑ - ΚΔΗΦ
01.03.21 | 09:28

Συνέχιση αναστολής λειτουργίας των ΚΔΑΠ - Πώς πρέπει να λειτουργούν ΚΔΑΠμεΑ - ΚΔΗΦ

Συνέχιση αναστολής λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π), από σήμερα, Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 και ώρα 6.00 έως και τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 και ώρα 6.00, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπ. Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο,

- Συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ), με την προϋπόθεση διενέργειας τεστ (rapid ή PCR) ανά εβδομάδα στους εργαζόμενους. Επίσης, συνιστάται ο διαχωρισμός παιδιών –ενηλίκων, όπου υφίστανται παράλληλα και οι δύο ηλικιακές ομάδες. Ο διαχωρισμός μπορεί να είναι χρονικός (ανά βάρδια ) ή χωροταξικός, και τηρώντας τις οδηγίες που έχουν δοθεί με τις (2, 4) σχετικές Εγκυκλίους.

- Συνέχιση της λειτουργίας των Kέντρων Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες που έχουν δοθεί με τις (2, 4) σχετικές Εγκυκλίους, και διενέργεια rapid τεστ μια φορά την εβδομάδα, τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους ωφελούμενους στο πλαίσιο της πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού. Αναφορικά με τα τεστ στους ωφελούμενους, αυτά διενεργούνται στο βαθμό που αυτό καθίσταται εφικτό λόγω της αναπηρίας τους και μόνο εάν δεν τους προκαλείται αναστάτωση (ιδίως σε περιπτώσεις ωφελούμενων με νοητική αναπηρία ή/και Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος).

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ