26.10.20 | 20:54

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΘΗΒΑΙΩΝ

Για 3η συνεχή χρονιά δίπλα στα παιδιά και την εκμάθηαή τους ο Δήμος Θηβαίων
27.08.14 | 11:46

Για 3η συνεχή χρονιά δίπλα στα παιδιά και την εκμάθηαή τους ο Δήμος Θηβαίων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2014, με τίτλο «Ό,τι σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο! – Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες». 

Μια δράση του Future Library για την προώθηση της ανάγνωσης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας, με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Από τις 23 Ιουνίου έως τις 4 Αυγούστου, σε καθημερινή βάση στο χώρο της Βιβλιοθήκης, πραγματοποιήθηκαν 30 δράσεις που απευθύνονταν στα παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών. 

Συμμετείχαν 662 παιδιά, 27 εθελοντές - εμψυχωτές, 1 εξωτερική συνεργάτιδα του Future Library και το προσωπικό της Βιβλιοθήκης. 

Συντονίστρια καλοκαιρινής εκστρατείας ήταν, η βιβλιοθηκονόμος Μάγδα Παπαδοπούλου.

Οι δράσεις κάλυψαν διάφορους τομείς δημιουργικών δραστηριοτήτων όπως εικαστικά και μουσικά εργαστήρια, αναγνώσεις και αφηγήσεις βιβλίων, μάθηση μέσα από τα παιχνίδια, πειράματα φυσικής, κυνήγι χαμένου θησαυρού, ανταλλακτικό παζάρι και πολλά άλλα.

Η Βιβλιοθήκη και το φετινό καλοκαίρι πρόσφερε χαμόγελα, χαρά, δημιουργικότητα και αισιοδοξία σε μικρούς και μεγάλους.  

Η επισκεψιμότητά της αυξήθηκε, καθώς και οι δανεισμοί των βιβλίων (370 επιπλέον δανεισμοί βιβλίων).

«Ευχαριστούμε τα παιδιά για τη μεγάλη συμμετοχή που είχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής εκστρατείας, αλλά και τους γονείς, που με προθυμία μας τα εμπιστεύθηκαν και μας βοήθησαν όταν χρειάστηκε. Επίσης, τους εθελοντές - εμψυχωτές για την πολύτιμη βοήθειά τους και την πολύ σημαντική συμβολή τους στην υλοποίηση των δράσεων και συγκεκριμένα τους: Νίκη Σίμου, Ειρήνη Αναστασίου, Στέλλα Σύρου-Γιαννίκα, Ιωάννα Τούσσα, Ιωάννα Ρουπάκα, Μαρίζα Βέκιου, Λουλουδία Βρεττού, Κωνσταντίνα Γκιζίλη, Παρασκευή Μυλωνά, Φωτεινή Δρακωνάκη, Άγγελο Μαρίνη, Ευγενία Βενιζέλου, Παναγιώτη Λέττη, Στέλλα Παγώνα, Μαρία Τσακούμη, Σταυρούλα-Ιωάννα Κυπραίου, Ευθυμία Παπαναστασίου, Κλεοπάτρα Χατζηλία, Σπυριδούλα Γκιόκα, Γαλήνη Τριπερίνα, Αναστασία Πανάγου, Σωτηρία Τραμπάκουλου, Μαρία Νιφαδοπούλου, Ειρήνη Χριστοδουλάρα, Γεώργιο Σκούμα, Σεραφεία Δρίτσα, Χρυσή Ράπτη.

Ευχαριστούμε τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για την προώθηση και προβολή των εκδηλώσεων. 

Τέλος, ευχαριστούμε την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Future Library και το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας για 3η συνεχή χρονιά με τη συμμετοχή και της Βιβλιοθήκης μας, καθώς και για τη συνεργασία και την ενίσχυση της Βιβλιοθήκης μας με τη δωρεά των βιβλίων, των αναλωσίμων και των εργαστηριακών ειδών φυσικής» τονίζεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Περισσότερες πληροφορίες (περιγραφή, φωτογραφικό υλικό κ.α.) για τις δράσεις θα βρείτε στο ιστολόγιο του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας http://dothivas.blogspot.gr/

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ