06.07.20 | 19:59

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ » ΛΑΡΙΣΑΣ

Συνεχείς οι έλεγχοι στο παζάρι από την Αντιπεριφέρεια Λάρισας
27.09.13 | 11:50

Συνεχείς οι έλεγχοι στο παζάρι από την Αντιπεριφέρεια Λάρισας

Ξεκίνησαν ήδη από την παραμονή του παζαριού και θα συνεχιστούν καθ΄όλη τη διάρκειά του, με αμείωτη ένταση, οι έλεγχοι που διενεργεί η Αντιπεριφέρεια Λάρισας, με σκοπό να διασφαλιστεί η καθ΄ όλα νόμιμη λειτουργία του παζαριού και να αποφευχθούν φαινόμενα παρεμπορίου.

Τους ελέγχους πραγματοποιούν, κατόπιν εντολής της Αντιπεριφερειάρχου Π.Ε. Λάρισας κ. Ρένας Καραλαριώτου, τα Κλιμάκια Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαιθρίου Εμπορίου (Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε.) της Δ/νσης Ανάπτυξης - Τμήμα Εμπορίου Π.Ε. Λάρισας, με τη συνδρομή οργάνων του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας. 

Οι αγορανομικοί έλεγχοι συνίστανται στις άδειες των μικροπωλητών, στην ύπαρξη ταμειακών μηχανών, στα παραστατικά (τιμολόγια) αγοράς των αγαθών προς πώληση, στην ύπαρξη πινακίδων τιμών και λοιπών προδιαγραφών των αγαθών, καθώς και στον εντοπισμό τυχόν προϊόντων παρεμπορίου και απομιμήσεων. 

Ελέγχονται επίσης τα οβελιστήρια - ψησταριές, οι καντίνες και οι πάγκοι πώλησης χαλβά, για τυχόν αγορανομικές παραβάσεις, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται και οι απαραίτητοι ποιοτικοί έλεγχοι.

Ήδη, τα κλιμάκια ελέγχου εντόπισαν την παραμονή της Εμποροπανήγυρης προϊόντα παρεμπορίου, εκ των οποίων άλλα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν επιτόπου και άλλα δεσμεύτηκαν προς καταστροφή, σύμφωνα με τις διαδικασίες και παράλληλα επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα από το νόμο πρόστιμα. 

Τα 2.000 περίπου κατασχεθέντα προϊόντα αφορούν σε είδη ρουχισμού, ψευδοκοσμήματα, γυναικείες τσάντες, γυαλιά ηλίου, ηλεκτρονικά/ηλεκτρολογικά είδη, ρολόγια, θήκες κινητών κ.α. 

Πρόστιμα επιβλήθηκαν και για παραβάσεις σχετικά με ελλείψεις πινακίδων τιμών σε διάφορα εμπορεύματα.

Οι έλεγχοι από τα κλιμάκια ελέγχου της Αντιπεριφέρειας Λάρισας θα συνεχιστούν το ίδιο διεξοδικά και τις επόμενες ημέρες με στόχο την αποτροπή παραβατικών δραστηριοτήτων, με στόχο την προστασία των καταναλωτών. 

Οι πολίτες που επιθυμούν να προβούν σε καταγγελίες ή παράπονα, μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Ανάπτυξης - Τμήμα Εμπορίου της Αντιπεριφέρειας Λάρισας στα τηλ. 2413-506380 και 381.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ