27.02.20 | 06:33

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία Υπουργών Τουρισμού και Υγείας για τον Ιατρικό Τουρισμό
07.08.13 | 12:06

Συνεργασία Υπουργών Τουρισμού και Υγείας για τον Ιατρικό Τουρισμό

Το άνοιγμα της χώρας μας στην Παγκόσμια Αγορά του Ιατρικού Τουρισμού, προβάλλοντας ως πλεονέκτημα την ιατρική εξειδίκευση με ανταγωνιστικές τιμές, που καθιστά την Ελλάδα ως προορισμό, για Ιατρικό Τουρισμό καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης των αρμόδιων Υπουργών Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη.

Πεποίθηση των δυο υπουργών είναι ότι, σε μια διεθνή αγορά όπου παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες σε ασθενείς, υπό την έννοια του ιατρικού ταξιδίου (medical travel), η χώρα μας πρέπει να διαφοροποιηθεί, προτείνοντας ως ειδική μορφή τουρισμού, τον ιατρικό τουρισμό.

Για το θέμα θα συσταθεί τριμελής διυπουργική επιτροπή με Πρόεδρο τον κ. Γιώργο Πατούλη, Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχο Αμαρουσίου.

Να σημειωθεί ότι, με την άμεση προώθηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, θα καθορισθούν μεταξύ άλλων, οι όροι για την πιστοποίηση των παροχών υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού, τα θέματα διευθέτησης τυχόν αστικής ευθύνης, η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση των εμπλεκομένων.

Επίσης, θα καθοριστούν και θέματα οργάνωσης του ταξιδιού και παροχής ιατρικής πληροφόρησης, με κύριο γνώμονα τις ποιοτικές και ασφαλείς ιατρικές υπηρεσίες για τον ασθενή.

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Τουρισμού έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα στην Αγορά του εξωτερικού, με σκοπό την ορθή προετοιμασία της προώθησης και της προβολής του ιατρικού τουρισμού ως ειδικής μορφής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ