16.07.20 | 15:28

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Συνεργασία σε θέματα Πολιτισμού ανακοίνωσαν Τζιτζικώστας - Ψηνάκης
06.05.15 | 17:55

Συνεργασία σε θέματα Πολιτισμού ανακοίνωσαν Τζιτζικώστας - Ψηνάκης

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μαραθώνα, Ηλία Ψηνάκη, είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη, όπου κυριότερα συζητήθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών σε θέματα Πολιτισμού, με αφορμή την επίσκεψη του πρώτου στην Κεντρική Μακεδονία, προκειμένου να συμμετάσχει στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

«Συμφωνήσαμε ο Δήμος Μαραθώνα και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να προχωρήσουμε σε μια σειρά από συνέργειες για τον Πολιτισμό. Είναι μια νέα συμμαχία και προσωπικά θέλω να χρησιμοποιήσω την προσωπικότητα του Ηλία Ψηνάκη, προκειμένου να προβάλουμε το πολιτιστικό απόθεμα της Κεντρικής Μακεδονίας», τόνισε μετά το τέλος της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και πρόσθεσε:

«Συζητήσαμε επίσης μια σειρά από ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας, μεταξύ των οποίων η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας και η ανάγκη να ενώσουν τις δυνάμεις τους οι Περιφέρειες και οι Δήμοι απέναντι στις δύσκολες ώρες που έρχονται. Είναι η ώρα ενωμένοι να βοηθήσουμε τη χώρα, πέρα και πάνω από κόμματα».

Ο κ. Ψηνάκης από την πλευρά του τόνισε:

«Η Κεντρική Μακεδονία είναι πολύ τυχερή που έχει Περιφερειάρχη έναν νέο, μορφωμένο και χωρίς μικροκομματικά κωλύματα άνθρωπο. 

Η συνάντησή μας, προτού μεταβούμε στη Χαλκιδική για το συνέδριο της ΚΕΔΕ, είχε απτά αποτελέσματα. Κλείσαμε ένα νέο deal, μια συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμο Μαραθώνα, στη βάση του οποίου θα γίνουν μια σειρά από ενέργειες, τις οποίες θα μάθετε εν καιρώ. 

Ζήτησα από τον Απόστολο Τζιτζικώστα τη συνδρομή του για την Αμφικτυονία, τη σύνδεση αρχαίων πόλεων.

Χαίρομαι πολύ που έχω φίλο και θα συνεργαστώ με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, έναν νέο άνθρωπο, με σπουδές, έξυπνο και με χαμηλό προφίλ, που θέλει και μπορεί να βοηθήσει τη χώρα του. Είναι πάρα πολύ ικανός και θεωρώ ότι έχει απεριόριστες ικανότητες. 

Το χαμηλό προφίλ που διατηρεί στη διάρκεια των χρόνων είναι μια πολύ μεγάλη αρετή».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ