16.05.21 | 21:59

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

Συνεργασία στη διαχείριση των απορριμμάτων αποφάσισαν 4 Δήμαρχοι
29.09.16 | 09:43

Συνεργασία στη διαχείριση των απορριμμάτων αποφάσισαν 4 Δήμαρχοι

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μεγαρέων, Γρ. Σταμούλη, χθες, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 2 μ.μ., στην αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Μεγάρων, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Δημάρχων και συνεργατών τους, των Δήμων Μεγαρέων, Σαλαμίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας και Ελευσίνας, με θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων και σκοπό την από κοινού προσπάθεια εξασφάλισης χρηματοδότησης από την Κεντρική Διοίκηση, μέσω προγραμμάτων της Ε.Ε., έτσι ώστε να μειωθούν δραστικά τα έξοδα αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων και να πάρουν οικονομική ανάσα και οι τέσσερις Δήμοι, που θα συμμετέχουν «σε αυτή την επωφελή διαδημοτική συνεργασία».

Εκ μέρους του Δήμου Μεγαρέων, στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Φωτίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Μιχάλαρος και ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου κ. Αγγελος Μαραζιώτης.

Για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Είναι γνωστό ότι όλοι οι Δήμοι της χώρας αντιμετωπίζουν σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα λόγω της μείωσης των επιχορηγήσεων του Κράτους.

Πρόβλημα βεβαίως και μάλιστα σοβαρό αντιμετωπίζει και ο Δήμος Μεγαρέων και για να ξεπεραστεί χρειάζεται συνετή διαχείριση των χρημάτων και περιορισμός των δαπανών.

Έτσι λοιπόν ανάμεσα στα άλλα θέματα, που θα  βοηθήσουν να ανακάμψει ο Δήμος οικονομικά και να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες, το σοβαρότατο και πολύ δαπανηρό ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων κι επειδή διαφαίνεται ότι χρηματοδότηση από το Κράτος θα υπάρξει μόνον αν υπάρχει διαδημοτική συνεργασία, αναλάβαμε πρωτοβουλία  προκειμένου να προχωρήσουν γρήγορα και να γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των έργων, που πρόκειται να γίνουν, για να έχουμε αποτελεσματικότερη αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων, καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος και μεγάλο περιορισμό εξόδων.

Η συζήτηση και  ανταλλαγή απόψεων, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης κρίνεται ως εποικοδομητική και λίαν επωφελής για τα συμφέροντα των συνεργαζομένων Δήμων και πιστεύω, πως σύντομα θα φανούν και τα θετικά αποτελέσματα αυτής».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ