23.07.18 | 05:21

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνελήφθησαν 2 άτομα για κλοπές σε Παπάγου, Χολαργό και Αγία Παρασκευή
06.08.17 | 14:48

Συνελήφθησαν 2 άτομα για κλοπές σε Παπάγου, Χολαργό και Αγία Παρασκευή

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για κλοπές από οικίες στις περιοχές Παπάγου, Χολαργού και Αγίας Παρασκευής και εξιχνιάσθηκαν εννέα περιπτώσεις κλοπών

Ανακυτικότερα, συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 4-8-2017 στο Χολαργό, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης - Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο αλλοδαποί, ένας υπήκοος Ρωσίας και ένας υπήκοος Γεωργίας, ηλικίας 37 ετών αμφότεροι, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.

Oι δράστες συνελήφθησαν σε διαμέρισμα του 4ου ορόφου πολυκατοικίας στο Χολαργό, εντός του οποίου είχαν καταφύγει, παραβιάζοντας το παραθυρόφυλλο, προκειμένου να κρυφτούν και να αποφύγουν τη σύλληψη.

Προηγουμένως είχαν διαρρήξει το διπλανό διαμέρισμα, από το οποίο είχαν αφαιρέσει κοσμήματα και τιμαλφή, πλην όμως η πράξη τους έγινε αντιληπτή από την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, η οποία είχε επιστρέψει και ειδοποιήσει το Κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Εντός του διαμερίσματος που συνελήφθησαν, βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένα στην τουαλέτα, τα διαρρηκτικά εργαλεία που είχαν χρησιμοποιήσει για την παραβίαση των διαμερισμάτων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες το τελευταίο τρίμηνο, διέπρατταν συστηματικά κλοπές από οικίες, από τις οποίες αφαιρούσαν κοσμήματα και τιμαλφή.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί εννέα περιπτώσεις κλοπών από οικίες στου Παπάγου, στο Χολαργό και στην Αγία Παρασκευή, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, συνεχίζεται.

Επισημαίνεται ότι οι συλληφθέντες, είχαν συλληφθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ