18.07.19 | 18:04

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

12ο Συνέδριο ΝΔ: Τα μηνύματα Μητσοτάκη για το Δημόσιο και τους Δημοσίους Υπαλλήλους
14.12.18 | 22:28

12ο Συνέδριο ΝΔ: Τα μηνύματα Μητσοτάκη για το Δημόσιο και τους Δημοσίους Υπαλλήλους

Με σημαντικές αναφορές στα, κατάργηση του νόμου του ασύλου στα Πανεπιστήμια, κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, ότι ο κατώτατος μισθός θα πρέπει να έχει το διπλάσιο ποσοστό αύξησης από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ, νέα ενιαία ρύθμιση χρεών για όλους, 120 δόσεις, ξεκινώντας με τους πολλούς που χρωστούν μέχρι 3.000 ευρώ, επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο παιδί, ότι το αφορολόγητο όριο για κάθε παιδί θα προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ, όλα τα βρεφικά είδη και τα είδη πρώτης ανάγκης για τις νέες μητέρες θα υπαχθούν στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, κάθε οικογένεια που το παιδί της δεν βρίσκει θέση σε Δημοτικό παιδικό σταθμό θα λαμβάνει ενίσχυση, μέσω κουπονιού, 180 ευρώ το μήνα, για 10 μήνες το χρόνο, προκειμένου να επιλέγει εκείνη το βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής της, θεσμοθέτηση οι νέες μητέρες να έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν εκείνες τον χρόνο για την άδεια εγκυμοσύνης και λοχείας, ο Πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εναρκτήρια ομιλία του, στο 12ο Συνέδριο του Κόμματος, στάθηκε και στο Δημόσιο και τους Δημοσίους Υπαλλήλους, λέγοντας τα εξής:

- Η μεγάλη ιδεολογική μάχη την οποία, όμως, πρέπει να κερδίσουμε αφορά τον κομματισμό και τον κρατισμό. Γιατί εκεί είναι η πηγή της κρίσης και η αιτία της καταστροφής. Ρουσφετολογία, συντεχνία, κομματισμός, διαφθορά και γραφειοκρατία, όλα στο όνομα του λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται σ΄ αυτά πρωταθλητής, όμως ας είμαστε ειλικρινείς: Το πρόβλημα ήταν και είναι πολύ βαθύτερο και πολύ μακροβιότερο. Οδηγηθήκαμε στην κρίση γιατί εδώ και πολλές δεκαετίες το κράτος -υπουργεία, οργανισμοί, γραφειοκρατία, συνδικαλιστές και διοικούντες -πολιτικό σύστημα δηλαδή- ξέχασαν τον λόγο για τον οποίο υπάρχουν. Το κράτος αντί να εξυπηρετεί τον πολίτη και την πατρίδα, άρχισε να εξυπηρετεί πρώτα τον εαυτό του. Αντί για κοινωνική πολιτική που να φροντίζει τον πραγματικά πιο αδύναμο, έγινε συνώνυμο με το ρουσφέτι και πολιτική συναλλαγή. Αντί να προστατεύει το συμφέρον αυτού που πληρώνει, του μέσου πολίτη και φορολογούμενου, πρόταξε τα συμφέροντα των συντεχνιών και της γραφειοκρατίας.

- Να το πούμε καθαρά: δεν μπορεί εν έτει 2018, 2019 ξημερώνει σε λίγες εβδομάδες, η βασική πολιτική υπόσχεση και το όραμα που προσφέρουν τα κόμματα στην ελληνική κοινωνία να περιστρέφεται ξανά γύρω από το βολικό όνειρο μιας θέσης στο Δημόσιο. Για εμας το Δημόσιο έχει πολύ σημαντική αποστολή: Τη στήριξη των πολιτών, αλλά κυρίως των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Γνωρίζω καλά ότι εντός του Δημοσίου υπάρχουν πάρα πολλοί υπεύθυνοι, εργατικοί και αφοσιωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι. Που ενάντια σε όλες τις δυσκολίες καταφέρνουν να επιτελούν το λειτούργημά τους. Τους τιμώ και τους συγχαίρω για την καθημερινή τους προσπάθεια. Θα σταθούμε δίπλα τους, θα σταθούμε δίπλα σας. Γιατί το δικό μας όνειρο είναι και το δικό τους όνειρο. Ένα κράτος, χρήσιμο και αποτελεσματικό στην υπηρεσία του πολίτη. Με καλές συνθήκες εργασίας, φιλικό προς την τεχνολογία. Ένα κράτος έξυπνο που γνωρίζει πού πρέπει και πού δεν πρέπει να παρεμβαίνει.

- Όμως, μην ξεχνάμε ποτέ μια μεγάλη αλήθεια. Ο πλούτος παράγεται από τον ιδιωτικό τομέα, από τον μισθωτό εργαζόμενο, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον μικρό, μεσαίο και μεγάλο επιχειρηματία.  

- Όσον αφορά στο Κράτος, συγκρατείστε τέσσερις λέξεις από το σχέδιό μας: Αξιοκρατία, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εξυπηρέτηση του πολίτη και ναι, αξιολόγηση. Αμοιβές και προαγωγές με βάση την αξία και την απόδοση. Και διαρκή επιμόρφωση σε αξιοπρεπείς υπαλλήλους, πραγματικούς λειτουργούς και πρωταγωνιστές στην εξυγίανση του Κράτους. Δεν θέλω να ξεχνάμε, δεν θέλω να ξεχνάτε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι και αυτοί θύματα του ΣΥΡΙΖΑ. Πληρώνουν και αυτοί τους φόρους του κ. Τσίπρα, ζουν στις ίδιες ανασφαλείς γειτονιές, έχουν και εκείνοι παιδιά για το μέλλον των οποίων αγωνιούν. Δεν πιστεύουν, λοιπόν, ούτε την κινδυνολογία, ούτε την ψεύτικη κολακεία του. Στόχος δικός μας, εθνικός στόχος, είναι να αποδώσουμε στον πολίτη εκείνο που αυτονόητα του ανήκει: Ένα κράτος που τον υπηρετεί, έναν μηχανισμό ευέλικτο και αποτελεσματικό, που θα του προσφέρει περισσότερα από όσα του παίρνει.

- Να σχεδιάσουμε με συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και παραχωρήσεις μία νέα γενιά έργων και δικτύων που θα ενώσουν τελικά όλες τις περιφέρειες της χώρας με τους μεγάλους εμπορικούς και ενεργειακούς άξονες των ξένων αγορών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ