04.04.20 | 01:11

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνέδριο της ΚΕΔΕ για τις αρμοδιότητες Κράτους - Τοπικής Αυτοδιοίκησης
19.02.20 | 14:05

Συνέδριο της ΚΕΔΕ για τις αρμοδιότητες Κράτους - Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ο Πρόεδρος, Δημήτρης Παπαστεργίου και το Δ.Σ της ΚΕΔΕ καλούν τους Δημάρχους να συμμετάσχουν στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ «Μεταρρύθμιση & Ανασυγκρότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Το Συνέδριο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Δευτέρα 16 και Τρίτη 17 Μαρτίου 2020, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εσωτερικών, που συνέστησε Επιτροπή για την προετοιμασία του Νόμου για την Μεταρρύθμιση και Ανασυγκρότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Κράτους.

Στόχος του συνεδρίου είναι η αξιολόγηση, επεξεργασία και υποβολή προτάσεων για την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων, τόσο μεταξύ του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και μεταξύ των Περιφερειών και των Δήμων, καθώς και για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων προς τους Δήμους με συνακόλουθη εξασφάλιση των πρόσθετων οικονομικών πόρων και του προσωπικού.

«Μια Διοικητική Μεταρρύθμιση του Κράτους που θα ενισχύει τον επιτελικό ρόλο του και θα ενδυναμώνει το ρόλο των Δήμων στην παροχή των υπηρεσιών στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, στην ανάπτυξη της χώρας και στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής», παρατηρεί η ΚΕΔΕ.

Στο Συνέδριο παράλληλα θα συζητηθούν σε θεματικές ενότητες:

• Η συμμετοχή των Ο.Τ.Α. στο νέο ΕΣΠΑ & τα Αναπτυξιακά Προγράμματα των Δήμων

• Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία

• Το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό

• Η συνεργασία της Κ.Ε.Δ.Ε. με την Επιτροπή Ελλάδα 2021.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ