19.12.18 | 13:45

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

“Συνδικαλισμός ουσίας κι όχι celebrity από την Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α.”
14.11.17 | 14:00

Συνδικαλισμός ουσίας κι όχι celebrity από την Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α.

Επίσημη απάντηση της Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α. στην πρωινή ανάρτηση του προέδρου της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Νίκου Τράκα, για την τροπολογία του Υπ. Εσωτερικών, που επεκτείνει την Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και στους εργαζομένους Δήμων – μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις σοβαρές κατηγορίες του κατά της πρώτης.

Υπενθυμίζουμε ότι, της ανακοίνωσης, προηγήθηκε έντονη αντίδραση του προέδρου της Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α., Μάρκου Δαρδαμάνη, με τηλεφωνική επικοινωνία του με το epoli.gr.

 

Η επίσημη απάντηση της Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α.

Με οδηγό το άγχος και την ανασφάλεια της νέας Διοίκησης, ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Εσωτερικών έκανε το λάθος να εμπλέξει την ΠΟΠ-ΟΤΑ στην υπόθεση της Τροπολογίας για την ΕΣΣΕ δείχνοντας τον πραγματικό του πρόσωπο αφού με αλαζονεία, αμετροέπεια και κυρίως με αντεργατική λογική ζητά να μην ενταχθούν εργαζόμενοι στις Διατάξεις της Σύμβασης επειδή δεν ανήκουν στην ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στην ουσία όμως γνωρίζει πολύ καλά και βαφτίζει ένα λάθος του Υπουργείου σε μεγάλη επιτυχία δική του και της ΠΟΕ-ΟΤΑ ενώ είναι απλό, μια υποχρέωση όλων των εμπλεκομένων να εξισώσουν τα εργασιακά δικαιώματα ΟΛΩΝ των εργαζομένων γεγονός που καλύπτει σήμερα η Τροπολογία του Υπουργείου αφού διορθώνει το προηγούμενο λάθος.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ ξεπερνά την όποια λογική διαθέτει λέγοντας, ότι 400 άνθρωποι όπως ισχυρίζεται ότι είναι η ΠΟΠ-ΟΤΑ αποτελούν απεργοσπαστικό μηχανισμό Πανελλαδικά 80.000 ανθρώπων . Αλήθεια πόσοι έλαβαν μέρος στο προηγούμενο Συνέδριο τους οι φήμες μιλάνε για λιγότερο από τους μισούς;;

Αντιλαμβανόμαστε ότι, η επίθεση έχει να κάνει με την παρουσία του Υπουργού στο πρόσφατο Συνέδριο της ΠΟΠ-ΟΤΑ και την εξαγγελία του για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ καθώς και την άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ΣΣΕ.

Δεν θα ασχοληθούμε άλλο με τον κ. Τράκα αφού το πρόβλημά του είναι άλλης ειδικότητας και επιστήμης.

Θα του συστήναμε να δεί λίγο την ουσία των πραγμάτων και να μην καταναλώνει τον χρόνο του μόνο με την προβολή στα ΜΜΕ.

Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε Συνδικαλισμό ουσίας και θα αφήσουμε σε άλλους τον ρόλο του celebrity.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ