26.02.20 | 01:47

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ » ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ » ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη
10.07.19 | 11:50

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχει με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη, το πρωί με τον εκλεγμένο δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Μετά τη συνάντηση που διήρκεσε μια ώρα έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ:

«Είχαμε την πρώτη ουσιαστική συνεργασία με τον εκλεγμένο Δήμαρχο Αθηναίων, κύριο Μπακογιάννη, σε άριστο κλίμα με πολλές, πολλές ιδέες για το πώς θα αντιμετωπίσουμε υπαρκτά προβλήματα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και στη συνεργασία του κεντρικού κράτους με την Αυτοδιοίκηση.

Είναι επιλογή της Κυβέρνησής μας να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να βοηθήσουμε να υπάρχει πολύ καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, να υπάρξουν πολύ καλύτερες υποδομές με βασικό στόχο πάντοτε την ποιότητα ζωής των πολιτών και τη συμμετοχή τους.

Έχουμε άμεσα μπροστά μας την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης, προβλήματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του νόμου της απλής αναλογικής, η μεγάλη δυσκολία που θα έχουν οι τοπικές αρχές στη λειτουργία τους. Επίκειται νομοθετική παρέμβαση της Κυβέρνησης για αυτό για να τα αντιμετωπίσουμε και για το σκοπό αυτό έχω συναντήσεις με όσα γίνεται περισσότερα στελέχη και με τους θεσμικούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό ήταν και η συνάντησή μας με τον Κώστα Μπακογιάννη τον οποίο καλωσόρισα στο Υπουργείο, τον καλωσόρισα στη συνεργασία μας που είμαι βέβαιος ότι θα είναι θαυμάσια.»

 

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Υπουργό για την πολύ χρήσιμη και πολύ ουσιαστική συζήτηση. Έχουμε μία πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία να απελευθερώσουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τα δεσμά του κρατισμού και του κομματισμού.

Συμφωνούμε ότι θέλουμε ισχυρούς Δήμους και ισχυρές Περιφέρειες.

Δεν έχουμε, λοιπόν, καθόλου χρόνο για χάσιμο. Το στοίχημα είναι η εξαιρετική συνεργασία για την οποία είμαι βέβαιος, για να μπορέσουμε να γυρίσουμε το κράτος ανάποδα και κυρίως να δώσουμε πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα, για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών.»

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα αλλάξει κάτι στα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης; Δηλαδή ίσως και μέσω της φορολογίας;

 

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Έχουμε χρόνο για να τα δούμε αυτά, κύριε Ευσταθίου. Θα αναφερθούν και στις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ