25.10.20 | 18:14

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνάντηση ΠΟΕ-ΟΤΑ - ΥΠΕΣ: Οι “δεσμεύσεις” – Τα “ανοιχτά” θέματα
22.11.17 | 16:05

Συνάντηση ΠΟΕ-ΟΤΑ - ΥΠΕΣ: Οι δεσμεύσεις – Τα ανοιχτά θέματα

Σε συμφωνία για τα θέματα κάλυψης με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των ΙΔΑΧ και των ΙΔΟΧ, που απασχολούνται στους δήμους, "ήρθαν" η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τον υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, κατά τη συνάντηση που ολοκληρώθηκε προ ολίγου, σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr.

Σύμφωνα με πηγές από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., ο κ. Σκουρλέτης φέρεται να δεσμεύτηκε ότι, το αμέσως επόμενο διάστημα θα οριστούν εκπρόσωποι από το υπουργείο Εσωτερικών και την Ομοσπονδία, προκειμένου να ξεκινήσει νέος γύρος συλλογικών διαπραγματεύσεων για να καλυφθεί προσωπικό, το οποίο δεν είχε συμπεριληφθεί στην προηγούμενη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Τα ζητήματα αφορούν σε άδειες και στην διεύρυνση του 6ώρου εργασίας για ειδικότητες πλην των αυτών που απασχολούνται στην καθαριότητα, όπως είναι οι δενδροκηπουροί.

Στο φλέγον ζήτημα της προκήρυξης του διαγωνισμού για τις 9.000 προσλήψεις μονίμων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας πρωτοβάθμιων ΟΤΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr, η Ομοσπονδία απέσπασε την δέσμευση του υπουργού ότι, γίνονται όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες, ώστε να εκδοθεί άμεσα η προκήρυξη.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ηγεσία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., κατά τη συνάντηση αυτή δεν έλαβε απαντήσεις εκ μέρους του υπουργού σε πιο λεπτομερή ζητήματα επί της διαδικασίας του διαγωνισμού.

Η αγωνία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έγκειται στο ότι, εάν δεν προκηρυχθεί άμεσα ο διαγωνισμός, δεν θα έχουν εκδοθεί έως 31.3.2018 οι προσωρινοί πίνακες. 

Για το θέμα της δημιουργίας οργανικών θέσεων όσων απασχολούνται με προσωρινούς πίνακες στους δήμους, ο υπουργός Εσωτερικών - σύμφωνα με τις ίδιες πηγές - δεσμεύτηκε ότι, «άμεσα θα τελειώσει η εκκρεμότητα». Φέρεται να είπε στους εκπροσώπους της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ότι, έχει δώσει εντολή στους δημάρχους να αποστείλουν τα σχετικά στοιχεία για να προχωρήσει η διαδικασία τακτοποίησης των εργαζόμενων με προσωρινούς πίνακες.

Επίσης, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ζήτησε να αποσυρθεί η ρύθμιση, που απαγορεύει την αναπλήρωση θέσεων από παλιούς διαγωνισμούς, ώστε να τοποθετηθούν οι επιλαχόντες. Για το ζήτημα, η Ομοσπονδία απέσπασε δέσμευση ότι, θα υπάρξει σχετική ρύθμιση, που θα κατατεθεί στην Βουλή.

Η Ομοσπονδία αναμένει, επίσης, την κατάθεση τροπολογίας που να επιτρέπει σε ΔΕ Δημοτικούς Αστυνομικούς να τοποθετηθούν σε θέση Προϊσταμένων, γιατί με πρόσφατα ψηφισθείσα ρύθμιση αυτοί καθαιρούνταν από τις εν λόγω θέσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ