24.01.21 | 10:40

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΦΟΡΕΙΣ » Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

Συνάντηση ΠΟΕ-ΟΤΑ - ΥΠΕΣ: Αιτήματα, αλλά και η λέξη “σύγκρουση” στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας
21.07.20 | 09:54

Συνάντηση ΠΟΕ-ΟΤΑ - ΥΠΕΣ: Αιτήματα, αλλά και η λέξη σύγκρουση στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

Νέα συνάντηση είχε χθες (20-7-2020) το μεσημέρι η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, για τα φλέγοντα και εκκρεμή θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εργαζομένους της.

Υπενθυμίζεται πως, είχε προηγηθεί συνάντηση των δύο πλευρών, την 23η Ιουνίου 2020, την οποία η Ομοσπονδία είχε χαρακτηρίσει «άκαρπη».

Σύμφωνα με την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Η Εκτελεστική Επιτροπή έθεσε εκ νέου στον Υπουργό τα μείζονα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως το πρόβλημα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.) και του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου που επιτρέπει τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των Δήμων, είτε μέσω Δημοτικών Συμβουλίων (άρθρο 178 του Ν.4635/2019), είτε μέσω Οικονομικών Επιτροπών (άρθρο 117 του Ν.4674/2020), ενώ ζήτησε να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες της υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. και να μονιμοποιηθούν εργαζόμενοι, που αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες «αφού εργάζονται ανελλιπώς επί σειρά πολλών ετών».

Τέθηκαν επίσης από τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, χρόνια και εκκρεμή προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων σε αυτή, με την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να τονίζει για τον Υπουργό και τις θέσεις του:

«Ακολούθησε την ίδια τακτική επιδεικτικής απαξίωσης των εργαζομένων τη Τοπικής Αυτοδιοίκησης αφού το μόνο που αρκέστηκε να πει είναι… «καλό καλοκαίρι και στο επανιδείν»!!!

Το μόνο που αρκέστηκε να πει είναι πως μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο οι Σχολικές Καθαρίστριες θα προσλαμβάνονται με σχέση εργασίας Ορισμένου Χρόνου όταν ως Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. επιμείναμε πως το αίτημά μας είναι η μονιμοποίησή τους.

Αν ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος ως αρμόδιος Υπουργός καλά θα κάνει να ασχοληθεί με τα προβλήματα των εργαζομένων που οφείλει να επιλύει αντί να αναλώνεται σε επικοινωνιακές, ατελέσφορες και αδιέξοδες συναντήσεις μόνο και μόνο για να ισχυριστεί πως κάνει διάλογο με τα Συνδικάτα.

Δεν επέδειξε καμιά διάθεση επίλυσης του παραμικρού αιτήματος».

Στο κ. Θεοδωρικάκο, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. παρέδωσε αναλυτικό Υπόμνημα με τα αιτήματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ξεκαθαρίζει πως στην επόμενη συνάντηση, που ο Υπουργός Εσωτερικών την προσδιόρισε περίπου στις 20 Αυγούστου 2020, καλό θα είναι να δοθούν συγκεκριμένες λύσεις και χρονοδιαγράμματα.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν αποδέχονται τον εμπαιγμό, και την απαξίωση του κ. Τάκη Θεοδωρικάκου που μαθηματικά οδηγεί στην σύγκρουση.

Σύντομα θα λάβουν ηχηρή απάντηση από έναν κλάδο που βρίσκεται πάντα και αποδεδειγμένα στην πρώτη γραμμή της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και στους αγώνες για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων που εκπροσωπεί», ολοκληρώνει η Ομοσπονδία.

 

photo: αρχείο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ