21.01.20 | 10:01

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ » ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ » ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Συνάντηση της Σίας Αναγνωστοπούλου με τον Φινλανδό Πρέσβη
28.07.15 | 20:09

Συνάντηση της Σίας Αναγνωστοπούλου με τον Φινλανδό Πρέσβη

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Σ. Αναγνωστοπούλου, δέχθηκε, σήμερα το πρωί, στο γραφείο της, τον Πρέσβη της Φινλανδίας στην Αθήνα, κατόπιν αιτήματός του. 

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι διμερείς πολιτικές σχέσεις και οι τρόποι βελτίωσης τους, καθώς επίσης, και ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, επισημάνθηκε, πως έχει αυξηθεί η μετανάστευση στη Φινλανδία, καταρτισμένων νέων Ελλήνων, ιδίως σε ιατρικά επαγγέλματα. 

Ο Φινλανδός Πρέσβης υπογράμμισε το θετικό παράδειγμα σε θέματα καινοτομίας γνωστής  εταιρείας τηλεπικοινωνιών της χώρας του και αποδοκίμασε τα αρνητικά στερεότυπα που αναπαράγονται ως προς την Ελλάδα. 

Από τη πλευρά της, η κυρία Αναγνωστοπούλου, ζήτησε τη στήριξή του στην προσπάθεια βελτίωσης των διμερών σχέσεων, οι οποίες δοκιμάστηκαν, πρόσφατα, με αφορμή την υπόθεση του Ελληνικού χρέους. 

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε, τέλος, στα θέματα εμβάθυνσης της ΟΝΕ και της ανάγκης εκδημοκρατισμού και θεσμικής συγκρότησης της Ευρωζώνης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ