05.07.20 | 17:04

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΑΛΙΜΟΥ

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για το Ελληνικό θα ζητήσουν 3 Δήμαρχοι
02.11.15 | 18:05

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για το Ελληνικό θα ζητήσουν 3 Δήμαρχοι

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με την αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί η επένδυση στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού, οι Δήμαρχοι των τριών όμορων πόλεων, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου πήραν πρωτοβουλία και επιδίωξαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να ενημερωθούν για το ζήτημα της αξιοποίησης του πρώην Αεροδρομίου.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ, συζητήθηκε εκτενώς η αξιοποίηση της έκτασης και ο σχεδιασμός του ΤΑΙΠΕΔ. 

Ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε στους τρεις Δημάρχους ότι, «το έργο του Ελληνικού βρίσκεται στο άμεσο πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ, με βάση τις διεθνείς δεσμεύσεις της Χώρας και η υλοποίησή του θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα».

Εν όψει της συνέχισης της διαδικασίας, οι Δήμαρχοι των τριών πόλεων επισήμαναν ότι, πρέπει να ληφθούν υπόψη ως σοβαρές παράμετροι τα ζητήματα που θέτουν, όπως η ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής, ο σεβασμός στο περιβάλλον, η ανταποδοτικότητα στους όμορους Δήμους, η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Με αυτά τα δεδομένα, οι Δήμαρχοι Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου ξεκινάν άμεσα σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών, με πρώτο βήμα τη σύγκληση των Δημοτικών Συμβουλίων τους για να γίνει αναλυτική συζήτηση, σε σχέση με τις ανάγκες των όμορων Δήμων και των τοπικών κοινωνιών.

Στη συνέχεια, προγραμματίζουν τη σύγκληση κοινού διαδημοτικού συμβουλίου, ενώ θα υποβάλουν και αίτημα συνάντησης με τον Πρωθυπουργό για το ζήτημα. 

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί και κοινή συνέντευξη Τύπου για το θέμα. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ