05.06.20 | 15:48

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ » ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Συνάντηση με την Ελ. Κουντουρά για την τουριστική προβολή της Δυτικής Ελλάδας
17.04.15 | 12:24

Συνάντηση με την Ελ. Κουντουρά για την τουριστική προβολή της Δυτικής Ελλάδας

Η τουριστική προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κατά την περίοδο 2015-2020, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε στην Αθήνα, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Γιώργος Αγγελόπουλος, με την αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Αρχικά παρουσιάστηκε η υφιστάμενη κατάσταση και η ολοκλήρωση του προηγούμενου προγράμματος τουριστικής προβολής που εφαρμόστηκε από την Περιφέρεια, ενώ συζητήθηκαν οι άξονες της επόμενης περιόδου, καθώς και ο προγραμματισμός της διαβούλευσης που θα ακολουθήσει με τους συναρμόδιους φορείς.

Ο κ. Γ. Αγγελόπουλος επεσήμανε, πως κομβικό σημείο ενδιαφέροντος παραμένει η Αρχαία Ολυμπία, «η οποία αποτελεί τουριστικό πόλο όχι μόνο για την Δυτική Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη τη Χώρα» και πρόσθεσε, πως «το προσεχές διάστημα ξεκινά η Περιφέρεια συναντήσεις με τοπικούς φορείς ανά Περιφερειακή Ενότητα, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το σχεδιασμό της στρατηγικής για τον τουρισμό».

Από την πλευρά της, η αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού επεσήμανε, πως αναμένει από τις 13 Περιφέρειες της Χώρας, εξειδίκευση σε τουριστικά πακέτα, με ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά και έτοιμες διαδρομές, ώστε να προωθηθούν κεντρικά από το Υπουργείο, ενώ ανέφερε, πως άμεσα θα ξεκινήσει περιοδείες σε ολόκληρη τη Χώρα για συναντήσεις με τοπικούς φορείς.

Παράλληλα, ο κ. Αγγελόπουλος έθεσε το ζήτημα της ολοκλήρωσης κατασκευής της Ολυμπίας Οδού στο σύνολο του τεχνικού και φυσικού αντικειμένου της, επαναλαμβάνοντας, πως «δεν νοείται Ολυμπία Οδός δίχως την Αρχαία Ολυμπία» και συμπλήρωσε, ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη του Τουρισμού όταν δεν έχουμε δρόμο».

Η κυρία Κουντουρά ζήτησε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα, αν και όπως τόνισε, έχει ιδία πείρα και γνώση για την αναγκαιότητα κατασκευής ολόκληρου του αυτοκινητοδρόμου.

Επιπλέον, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας έθεσε το ζήτημα της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, τονίζοντας την αναγκαιότητα να τελείται πάντοτε στην Αρχαία Ολυμπία, στον ιερό τόπο και όχι στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Τέλος, ειδική αναφορά έγινε στον Θρησκευτικό Τουρισμό με επίκεντρο τη Ρωσία, καθώς το 2016 είναι ο εορτασμός της 1000ετούς παρουσίας των Ρώσων στο Άγιο Όρος και αναμένεται αύξηση της προσέλευσης Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα, με τον κ. Αγγελόπουλο να επισημαίνει τη θρησκευτική σημασία του Αποστόλου Ανδρέα στην Πάτρα, ζητώντας από την Υπουργό τη στήριξή της σε αυτή τη σημαντική ευκαιρία προσέλκυσης και ανάδειξης του Θρησκευτικού Τουρισμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ