07.07.20 | 15:56

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνάντηση ΠΟΕ-ΟΤΑ - ΚΕΔΕ: Τα 6 βασικά αιτήματα που τέθηκαν
03.06.20 | 19:51

Συνάντηση ΠΟΕ-ΟΤΑ - ΚΕΔΕ: Τα 6 βασικά αιτήματα που τέθηκαν

Δια ζώσης συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με το Προεδρείο της Κ.Ε.Δ.Ε μετά την πρόσφατη συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο κ. Νίκο Τράκα, τέθηκαν και πάλι κάποια από τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση και αποτελούν πρώτη γραμμή στις διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας.

Μεταξύ αυτών:

  1. Η διατήρηση και επέκταση τόσο του καθεστώτος ασφάλισης των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων όσο και του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας σε περισσότερους κλάδους εργαζομένων.
  2. Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις Υπηρεσίες των Ο.Τ.Α ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες.
  3. Η αυξημένη μοριοδότηση των εργαζομένων στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι για την προκήρυξη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.
  4. Η κατάργηση όλων των διατάξεων που επιτρέπει τις Ιδιωτικοποιήσεις στις ανταποδοτικές Υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. και της διάταξης στο Νόμο "Χατζηδάκη" για την παραχώρηση Δημοτικού εξοπλισμού στους Ιδιώτες.
  5. Η διασφάλιση και προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.
  6. Η συνέχιση αρχικά του προγράμματος του ΕΣΠΑ στους Παιδικούς Σταθμούς και η τακτοποίηση των εργαζομένων που απασχολούνται αρκετά χρόνια.

«Στα αιτήματα της Ομοσπονδίας, το Προεδρείο της Κ.Ε.Δ.Ε. τα έκρινε δίκαια και συμφώνησε σε ένα κοινό μέτωπο διεκδικήσεων από την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών», τονίζεται από την διοίκηση της Ομοσπονδίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ