28.03.20 | 15:49

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Συνάντηση Ευρωπαϊκής Ιστορικής Μνήμης από τον Δήμο Τρίπολης
12.02.14 | 10:06

Συνάντηση Ευρωπαϊκής Ιστορικής Μνήμης από τον Δήμο Τρίπολης

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014 ξεκινούν οι εργασίες της 4ης συνάντησης του προγράμματος FLASH "The European Remembrance: Flashing lighthouse and not Harbor": «Το παρελθόν είναι αναλάμπων φάρος, όχι λιμάνι!», που υλοποιεί ο Δήμος Τρίπολης και χρηματοδοτείται 100% από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόκειται για την κορύφωση των εργασιών με την τελευταία 3ήμερη συνάντηση του προγράμματος, θεματική ενότητα της οποίας είναι «Σήμερα συζητάμε για όσα μας ενώνουν και όχι όσα μας χωρίζουν. Τα “Πρέπει” και “Μη” για ένα ειρηνικό μέλλον στην Ευρώπη».

Η πρώτη ημέρα, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, ενώ η συνάντηση του Σαββάτου 15 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου.

Το κλείσιμο των εργασιών του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου και θα συμπέσει με την καθιερωμένη επετειακή εκδήλωση μνήμης των απαγχονισθέντων της οδού Ταξιαρχών.

Κατά τη διάρκεια της 4ης και τελευταίας συνάντησης, θα λάβουν μέρος με εισηγήσεις, τόσο ξένοι προσκεκλημένοι από τη Σερβία, τη Γερμανία, τη Βουλγαρία, τη Σλοβακία και τα Σκόπια, όσο και Έλληνες εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, της επιστημονικής κοινότητας,  της Πανεπιστημιακής κοινότητας, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και απλοί αγωνιστές της εθνικής αντίστασης, απόγονοί τους, επιζώντες στρατοπέδων συγκέντρωσης, αλλά και δημοσιογράφοι.

Τις εκδηλώσεις πρόκειται να παρακολουθήσουν και μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών και Λυκείων του Δήμου Τρίπολης, οι οποίοι και θα συμμετάσχουν ενεργά με σύντομα δρώμενα.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ