08.12.19 | 02:28

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

Συνάντηση του Δημάρχου Καλυμνίων με Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
28.09.13 | 09:55

Συνάντηση του Δημάρχου Καλυμνίων με Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Συναντήθηκε ο Δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Διακομιχάλης, στο Δημοτικό Μέγαρο με τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ.κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και Δημήτρη Γάκη.

Ο Δήμαρχος εξέθεσε το σοβαρότατο πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζει το νησί και έχει δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση στην τοπική κοινωνία. 

Ο Δήμαρχος ανέδειξε, επίσης, την αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ Καλύμνου, ζητώντας από τους δύο βουλευτές να ζητήσουν νομοθετική ρύθμιση, ώστε στις προβλεπόμενες αρμοδιότητες των ΓΕΦ, να προστεθούν και μια σειρά από άλλες, προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία και οι επιπλέον δαπάνες στις οποίες υποβάλλονται οι φορολογούμενοι για να μεταβούν στην Δ.Ο.Υ. Κω.

Ο κ. Διακομιχάλης ενημέρωσε επίσης, τους δύο βουλευτές, τόσο για τα προβλήματα του Νοσοκομείου που δημιουργούν έντονο προβληματισμό για την εύρυθμη λειτουργία του, όσο και για την έλλειψη γραμματειακής υποστήριξης στο Ειρηνοδικείο Καλύμνου, με άμεσο κίνδυνο το κλείσιμο του.

Ο κ. Δήμαρχος ζήτησε από τους κ.κ. Κουρουμπλή και Γάκη να συμβάλλουν, ώστε να ολοκληρωθούν νομοθετικά τα όποια ζητήματα βρίσκονται σε εκκρεμότητα προκειμένου να προχωρήσει πρακτικά η υπόθεση του Αλιευτικού Τουρισμού. 

Επίσης, ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε τους δύο βουλευτές για την απογραφή του 2011 και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την ενοποίηση του Χωριού με την Πόθια, ζητώντας την στήριξη τους στην μετατροπή του Χωριού και πάλισε ανεξάρτητο και αυτοτελή οικισμό.

Οι δύο βουλευτές ολοκληρώνοντας τη συζήτηση τους με τον Δήμαρχο, δήλωσαν την αμέριστη στήριξη τους και ότι θα κάνουν ότι τους περνά από το χέρι τους, προκειμένου να βοηθήσουν στην επίλυση αυτών των σοβαρών προβλημάτων.

Επίσης, του είπαν ότι είναι πρόθυμοι να συνοδεύουν τον Δήμαρχο σε κάθε επίσκεψη του στην Αθήνα στις διάφορες επαφές που έχει με Υπουργούς και γενικότερα με κυβερνητικούς παράγοντες. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ