21.04.21 | 13:38

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ » ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην διεθνή έκθεση ''ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2014''
21.01.14 | 10:13

Συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην διεθνή έκθεση \ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2014\

Με 27 επιχειρήσεις και από τα 5 μεγάλα νησιά του Βορείου Αιγαίου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα δώσει δυναμικό "παρών" σε μία ακόμη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών & Παραδοσιακών Γεύσεων, την ''ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2014'', από 24 έως 27 Ιανουαρίου 2014, στο Εκθεσιακό Κέντρο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Ξιφασκίας (Άγιος Κοσμάς, Αθήνα) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας.

Το μεγάλο πλεονέκτημα και η καινοτομία της Έκθεσης αυτής, είναι ότι αν και απευθύνεται πρωτίστως στο Αθηναϊκό καταναλωτικό κοινό, συνδυάζεται με την παράλληλη διοργάνωση του 3ου Ελληνορωσικού Εξαγωγικού Συμποσίου, που θα πραγματοποιηθεί από το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στο Συνεδριακό Κέντρο του χώρου της έκθεσης (25 & 26 Ιανουαρίου 2014) με θέμα: "Προωθώντας ελληνικά Προϊόντα στη ρωσική αγορά: Τρόφιμα – ποτά", το οποίο θα πλαισιωθεί από ρωσική αντιπροσωπεία εισαγωγέων – εμπόρων. 

Οι εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν τη μεγάλη αναδυόμενη αγορά της Ρωσίας και να γνωρίσουν τα μέλη του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου – εισαγωγείς που δραστηριοποιούνται στην αχανή ρωσική αγορά. Η ρωσική αποστολή που θα δώσει το "παρών", αποτελείται από: α) εκπροσώπους δυναμικών εισαγωγικών επιχειρήσεων, β) εκπροσώπους μεγάλων αλυσίδων supermarkets, γ) χονδρέμπορους και δ) εμπειρογνώμονες σε θέματα πιστοποιήσεων, τελωνειακών & τραπεζικών διαδικασιών, logistics και άλλων σημαντικών ιδιομορφιών της εισαγωγικής επιχειρηματικότητας στη Ρωσία. 

Όλη η Ρωσική αποστολή θα περιηγηθεί τα ελληνικά περίπτερα και θα γνωρίσει τους παραγωγούς που θα συμμετάσχουν στην έκθεση, ενώ μέσω των "b2b" συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του συμποσίου, θα δοθεί η δυνατότητα για έναρξη επιχειρηματικών συνεργασιών. 

Επιπλέον, όπως συνέβη και στην "22η DETROP OENOS" της Θεσσαλονίκης (Μάρτιος 2013), στην εν λόγω έκθεση θα δώσει το "παρών" με αρκετά μέλη του ο Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε. (Σύνδεσμος Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων & Ποτών Εξωτερικού: Association of Overseas Greek Food & Drinks Importers). 

Περίπου 10 Έλληνες - μέλη του Συνδέσμου, εισαγωγείς από χώρες της βόρειας, της δυτικής και της κεντρικής Ευρώπης, που προμηθεύουν μεγάλο αριθμό ξένων super markets, αλλά και τα ελληνικά εστιατόρια των χωρών αυτών, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα παραδοσιακά τρόφιμα και ποτά των ελληνικών επιχειρήσεων και να διαπραγματευτούν για την έναρξη εμπορικών συμφωνιών.

Οι δύο παραπάνω καινοτόμες παράμετροι, προσδίδουν στην έκθεση έναν σαφή χαρακτήρα εξωστρέφειας και εξαγωγικού προσανατολισμού, πέραν της δυνατότητας που θα υπάρχει για διενέργεια άμεσων λιανικών πωλήσεων προς το καταναλωτικό αθηναϊκό κοινό - επισκέπτες της. 

Με δεδομένο δε το αίτημα επιχειρήσεων για διαφοροποίηση των χώρων, για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών εκθέσεων, θα υπάρχει διαχωρισμός των επιχειρήσεων που επιθυμούν να διενεργούν λιανικές πωλήσεις, από αυτές που επιθυμούν μόνο εμπορικές επαφές.

Παράλληλα, με τις εργασίες της Έκθεσης και του Συμποσίου, θα διοργανωθούν διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις - events, με κορυφαία την ενότητα «Μαγειρεύουμε Ελλάδα». 

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με την επιμέλεια και τη φροντίδα του διακεκριμένου chef Λευτέρη Λαζάρου, καταξιωμένοι chef από διάφορες περιοχές της χώρας και φυσικά από το Βόρειο Αιγαίο, θα ετοιμάζουν πιάτα με τοπικές παραδοσιακές συνταγές και θα κερνούν μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Η Π.Β.Α. προσκαλεί τους νησιώτες από το Βόρειο Αιγαίο που κατοικούν στην Αθήνα, να επισκεφθούν την έκθεση και να προμηθευτούν παραδοσιακά προϊόντα από την ιδιαίτερη πατρίδα τους σε πολύ συμφέρουσες τιμές, ενισχύοντας παράλληλα τις τοπικές επιχειρήσεις των νησιών.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ