19.02.20 | 03:09

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε τί συμφώνησαν Κων. Αρβανιτόπουλος - ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη συνάντησή τους
06.08.13 | 17:39

Σε τί συμφώνησαν Κων. Αρβανιτόπουλος - ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη συνάντησή τους

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, τον Υφυπουργό, Σιμεών Κεδίκογλου και μέλη της Πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Την αντιπροσωπεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αποτελούσαν οι κ.κ. Οδυσσέας  Κωνσταντινόπουλος, Χρήστος Πρωτόπαπας και Δημήτρης Καρύδης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν:

1. Τα προσχέδια Νόμου για το Γενικό και το Τεχνικό Λύκειο τα οποία βρίσκονται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ανέπτυξε τις απόψεις της, ζήτησε διευκρινίσεις και κατέθεσε προτάσεις για την αναγκαιότητα χορήγησης (από τη Δημόσια Εκπαίδευση) κρατικών πιστοποιητικών επάρκειας για την ξένη γλώσσα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Την πρόταση αυτή απεδέχθη ο Υπουργός.

Το προσχέδιο θα συζητηθεί και σε δεύτερη συνάντηση με το Υπουργείο και εν συνεχεία θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση πριν έρθει στη Βουλή.

2. Την προετοιμασία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, προωθούνται όλες οι αναγκαίες αποφάσεις, τόσο ως προς τη στελέχωση των σχολείων, όσο και ως προς το θέμα των βιβλίων, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τις εθελούσιες μετατάξεις από τη Β’ βάθμια στην Α’  βάθμια Εκπαίδευση και να προχωρήσει η πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού των αναπληρωτών καθηγητών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ