12.05.21 | 12:12

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συμβασιούχος Kαθαριότητας βρήκε και παρέδωσε τσάντα με 1.000 €
12.04.21 | 16:10

Συμβασιούχος Kαθαριότητας βρήκε και παρέδωσε τσάντα με 1.000 €

Ο Αναστάσιος Πάντζιος εργάζεται στην υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης με πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Δεν πληρώνεται δηλαδή αλλά εκτίει με αυτό τον τρόπο την ποινή του. Πριν από λίγες ημέρες κι ενώ βρισκόταν στην δουλειά, εκεί που καθάριζε στο πάρκο «Πεδίον του Άρεως» απέναντι από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 βρήκε μια μαύρη τσάντα. Χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς να την αγγίξει, κάλεσε τον προϊστάμενό του στο τηλέφωνο, Μπάμπη Κουτσόβουλο. Άλλωστε αυτή είναι η «γραμμή» που του έχει δοθεί: ό,τι εντοπίζουν οι υπάλληλοι να μην το αγγίζουν και να ενημερώνουν τους ανώτερους.

Σε λίγα λεπτά στο σημείο βρέθηκε ο επόπτης του. «Καλέσαμε απευθείας το 100. Άνοιξα μετά την τσάντα και βρήκα μέσα στο πορτοφόλι 800 ευρώ και άλλο ενα ποσό εκτός πορτοφολιού. Ήρθε ένας κύριος και είπε ότι είναι ο άντρας της, εμείς όμως δεν την δώσαμε. Εντοπίσαμε την κάτοχο της τσάντας και την καλέσαμε» λέει ο κ. Κουτσόβουλος.

Η κάτοχος της τσάντας ήταν νοσηλεύτρια από τη Λάρισα, η οποία την είχε ξεχάσει στο παρκάκι. «Την ρωτήσαμε τι είχε μέσα και αφού ταυτοποιήσαμε το περιεχόμενο με τα λεγόμενά της, της την δώσαμε» λέει ο κ. Κουτσόβουλος.

Ο ίδιος πριν από περίπου δυο εβδομάδες βρήκε επίσης ένα πορτοφόλι με 220 ευρώ, το οποίο άνηκε σε μια φοιτήτρια. «Ήταν το επίδομά της» αναφέρει και συμπληρώνει πως οι υπάλληλοι της καθαριότητας καθημερινά εντοπίζουν εν ώρα εργασίας προσωπικά αντικείμενα, κλειδιά, λεφτά κ.α.

«Έχω πάρει εντολή για ό,τι βρίσκουμε να ενημερώνουμε» εξηγεί από την πλευρά του ο Τάσος Πάντζιος. «Πήρα τον προϊστάμενό μου και ενημερώσαμε την κυρία.

«Χάρηκε πάρα πολύ. Έκανε σαν τρελή. Μας έφερε και τυροπιτάκια για να μας κεράσει» εξηγεί στο makthes.gr ο Τάσος, ο οποίος είναι άνεργος, μένει με την σύζυγό του και το παιδάκι του στο ενοίκιο και τα βγάζει δύσκολα πέρα.

Μόλις έλαβε γνώση για το περιστατικό αυτό, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναζήτησε τον υπάλληλο στην εργασία του, για να του εκφράσει από κοντά τις ευχαριστίες του για την πράξη του.

Σε σχετική ανάρτησή του στο facebook, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έγραψε: «Ο Τάσος εργάζεται στον τομέα καθαριότητας του δήμου μας μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Πριν από λίγες ημέρες βρήκε εν ώρα εργασίας μία τσάντα με περίπου 1.000 ευρώ. Χωρίς δεύτερη σκέψη μαζί με τον επόπτη του, τον Μπάμπη, εντόπισαν την ιδιοκτήτρια και της επέστρεψαν τα χρήματα. Αναστάσιε, Χαράλαμπε, σας ευχαριστούμε. Μας κάνατε όλους πολύ περήφανους» έγραψε ο κ. Ζέρβας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ