27.09.20 | 18:31

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Και οι συμβασιούχοι και οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς σε εκ περιτροπής εργασία, άδειες”
25.03.20 | 18:26

Και οι συμβασιούχοι και οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς σε εκ περιτροπής εργασία, άδειες

Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων με Σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου χρόνου και των εργαζομένων με τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ στους φορείς της γενικής κυβέρνησης ζητάει το ΚΚΕ, μέσω Ερώτησης που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας οι βουλευτές του Κόμματος Χρήστος Κατσώτης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Λαμπρούλης, Διαμάντω Μανωλάκου, Λεωνίδας Στολτίδης και Μανώλης Συντυχάκης.

 

Η Ερώτηση:

«Στα μέτρα της κυβέρνησης για την μη εξάπλωση του κορονοϊού δεν υπάρχει πρόβλεψη για τις κατηγορίες των εργαζομένων με Σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, καθώς και των εργαζομένων με τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ στους φορείς της γενικής κυβέρνησης. Το αποτέλεσμα είναι να εξαιρούνται από τις αποφάσεις για την εκ περιτροπής λειτουργία των αντίστοιχων υπηρεσιών και για το δικαίωμα λήψης των αδειών "ειδικού σκοπού" ή ένταξής τους στις "ευπαθείς" ομάδες για τους εργαζόμενους με τα Προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Δεν αντιμετωπίζονται όπως οι άλλοι  εργαζόμενοι, καταπατώνται τα  εργασιακά τους δικαιώματα και εκτίθενται στις συνέπειες από την εξάπλωση του κορονοϊού.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε:

• Να περιλαμβάνονται και οι ανωτέρω κατηγορίες εργαζομένων στην εκ περιτροπής λειτουργία των υπηρεσιών στις όποιες εργάζονται όσο διαρκούν οι συμβάσεις τους.

• Να περιλαμβάνονται όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από σχέση εργασίας ή ένταξης σε διάφορα Προγράμματα (κοινωφελής κλπ.) στο δικαίωμα λήψης των αδειών ειδικού σκοπού και στα προβλεπόμενα για τις ευπαθείς ομάδες».

 

 

 ΠΗΓΗ: www.902.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ