29.05.20 | 17:09

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΞΑΝΘΗΣ

Σύλληψη Αντιδημάρχου για χρέη προς το Δημόσιο
06.08.13 | 01:56

Σύλληψη Αντιδημάρχου για χρέη προς το Δημόσιο

Συνελήφθη χθες στην Ξάνθη πρώην πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης ΕΑΠΑΞ και νυν αντιδήμαρχος Ξάνθης για οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους 471.563,25 ευρώ και αφορούν οικονομικές παρατυπίες, που διαπιστώθηκαν στην ΕΑΠΑΞ μετά και το πόρισμα των οικονομικών ελεγκτών. 

Ο Αντιδήμαρχος οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, όπου μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος ενώ ορίστηκε δικάσιμος για την ερχόμενη Τετάρτη, σύμφωνα με το Thrakitoday. 

Η υπόθεση της Δημοτικής Επιχείρησης ΕΑΠΑΞ αγγίζει και προγενέστερες Διοικήσεις από αυτή του Αντιδημάρχου, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Σε επικοινωνία του epoli.gr με μέλος της Δημοτικής Αρχής, τονίστηκε πως πρόκειται για μία "αμαρτωλή" υπόθεση, που "έρχεται" από το παρελθόν, αφού η συγκεκριμένη Δημοτική Επιχείρηση και παλαιότερα έχει ακουσθεί για οικονομικές ατασθαλίες των Διοικήσεων της, αναφέροντάς μας, χαρακτηριστικά, για πρώην πρόεδρο της, που ενώ έπαιρνε αντιμισθία ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Ξάνθης, παράλληλα, έπαιρνε αμοιβή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, παρέχοντας νομικές υπηρεσίες στην Δημοτική Επιχείρηση ΕΑΠΑΞ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ