20.10.20 | 20:44

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλληψη 42χρονου για κατοχή εκρηκτικών στη Μαλεσίνα
17.10.20 | 16:44

Σύλληψη 42χρονου για κατοχή εκρηκτικών στη Μαλεσίνα

Στη σύλληψη ενός 42χρονου ελληνικής καταγωγής προέβησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, στην περιοχή «ΜΟΥΡΤΙΤΣΑ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ» Φθιώτιδας, για παράβαση του ν. 2168/93 όπως ισχύει (παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών), σε συνδυασμό με το π.δ. 413/77 και το ν.δ. 420/70 “Αλιευτικός Κώδικας”. 
 
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν στην ανωτέρω περιοχή Ι.Χ. όχημα το οποίο οδηγούσε ο 42χρονος ο οποίος αφού το ακινητοποίησε, έβγαλε  από αυτό  μία νάιλον σακούλα. Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε από τα ανωτέρω στελέχη, βρέθηκαν εντός της σακούλας, πέντε (05) συσκευασίες εκρηκτικών υλών (ζελατοδυναμίτιδα) συνολικού βάρους εννιακοσίων ενενήντα (990) γραμμαρίων, ένα (01) φυτίλι μήκους δέκα εκατοστών και επτά (07) πυροκροτητές μήκους τεσσάρων  εκατοστών έκαστος με φυτίλια, έτοιμα προς χρήση.
 
Σε περαιτέρω έλεγχο εντός του οχήματος βρέθηκαν, ένα (01) πλαστικό μπουκάλι περιέχον θειϊκό χαλκό (γαλαζόπετρα) βάρους πεντακοσίων γραμμαρίων, ένα (01) ζευγάρι βατραχοπέδιλα και δύο  (02) σακούλες υφασμάτινες για μεταφορά ιχθύων.
 
Η ανωτέρω ποσότητα εκρηκτικών υλών με τους πυροκροτητές και τα φυτίλια, παραμένουν στο σημείο και φυλάσσονται από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, μέχρι την εξουδετέρωσή τους από αρμόδιο κλιμάκιο πυροτεχνουργών.
 
Προανάκριση, διενεργείται από το Γ Λιμενικό Τμήμα Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ