07.08.20 | 18:59

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Συγκέντρωση κατά της ιδιωτικοποίησης παραλιών στις Αλυκές Σαρωνικού
04.05.14 | 15:45

Συγκέντρωση κατά της ιδιωτικοποίησης παραλιών στις Αλυκές Σαρωνικού

Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ιδιωτικοποίησης των παραλιών, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στην παραλία των Αλυκών Αναβύσσου, με τη συμμετοχή κατοίκων του Δήμου Σαρωνικού και των γύρω περιοχών. 

Την ευθύνη της διοργάνωσης της κινητοποίησης είχε ο Δήμος Σαρωνικού, σε συνεργασία με τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή, που αποτελείται από όλους τους Συνδυασμούς για τις Δημοτικές Εκλογές και Φορείς που δραστηριοποιούνται στον δήμο - μεταξύ των οποίων και το Δίκτυο Προστασίας Σαρωνικού.                    

Το θέμα δημιουργήθηκε, μετά την κατάθεση των τριών νομοσχεδίων από το Υπουργείο Οικονομικών για την «οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία του αιγιαλού και παραλίας», τα οποία σε συνδυασμό με το γεγονός ότι, σχεδόν όλες οι παραλίες του δήμου έχουν περάσει στην ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε., δρομολογούν άμεσα την εκποίηση όλων των παραλιών του Δήμου Σαρωνικού με κύρια αιχμή τις Αλυκές Αναβύσσου.

Όλοι οι ομιλητές κατάγγειλαν την πολιτική της κυβέρνησης για την εκποίηση των ακτών και της δημόσιας περιουσίας γενικότερα. 

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, στην ομιλία του επικεντρώθηκε ότι, θα πρέπει να ξεκινήσουν αγώνες για την ανατροπή της πολιτικής αυτής, «για το ξεπούλημα των παραλιών» και ότι οι πολίτες πρέπει να ξεσηκωθούν και να κινητοποιηθούν ενάντια στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, «γιατί οι παραλίες αυτές αποτελούν διέξοδο για όλους τους κατοίκους της Αττικής» όπως χαρακτηριστικά είπε και συνέχισε:

«Πάγια αρχή μας είναι ότι η διαχείριση των ακτών πρέπει να περάσει στους δήμους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Σήμερα είναι η αρχή ενός αγώνα, που θα κλιμακωθεί μέχρι την τελική ανατροπή της πολιτικής του ξεπουλήματος, που προσπαθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση». 

Στο τέλος διαβάστηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας όλων των συμμετεχόντων στην κινητοποίηση.

Στη συγκέντρωση μίλησαν, επίσης, οι επικεφαλής των Παρατάξεων για τις Δημοτικές Εκλογές στον Δήμο Σαρωνικού, Νίκος Βολάκος, Γιώργος Μπιθυμήτρης, Αγγελική Ράπτη, Γιώργος Σωφρόνης και Μανώλης Τσαλικίδης. 

Οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Αττικής, Αντώνης Γάκης και Δέσποινα Κουτσούμπα, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Ζαχαρίας Πελέκης, και εκπρόσωποι Φορέων της περιοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ