17.01.19 | 13:23

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής στο ΥΠΕΣ
10.01.18 | 18:30

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής στο ΥΠΕΣ

Μετά την απόφαση για 24ωρη απεργία την ερχόμενη Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, νέα κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών, αύριο Πέμπτη, αποφάσισε το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. «Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλα τα σωματεία του κλάδου αύριο Πέμπτη από το πρωί να βρίσκονται στους χώρους δουλειάς αναπτύσσοντας  πολύμορφες δράσεις με γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις και όλη αυτή η δραστηριότητα να κορυφωθεί στις 15:00 στη παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών», επισημαίνει στην έκτακτη ανακοίνωσή του.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Συνάδελφοι η κυβέρνηση κατ’ επιταγή του μεγάλου κεφαλαίου και των αφεντικών της προχώρησε στη κατάθεση του πολυνομοσχεδίου φωτιά τσακίζοντας ότι δικαιώματα και κατακτήσεις έχουν απομείνει στους εργαζόμενους.

Πέρα από τη κατάργηση της απεργίας και τη διεύρυνση των πλειστηριασμών φέρνει νομοθετικές διατάξεις που οδηγούν σε βάρβαρες ανατροπές στη ζωή των εργαζομένων του κλάδου μας.

Βάζει τσεκούρι στο επίδομα ανθυγιεινής και επικύνδυνης εργασίας αφού θα επανακαθαριστούν όλες οι ειδικότητες από μηδενική βάση ανοίγωντας ουσιαστικά το δρόμο για παρά πέρα υπονομευση των μέχρι σήμερα ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.

Απαγορεύει τη μεταροπή όλων των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου οποιασδήποτε σχέσης εργασίας ορισμένης διάρκειας.

Η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ και ο πρόεδρος της Νίκος Τράκας ήξεραν για το έγκλημα. Και παρόλα αυτά αρνήθηκαν τη πρόταση πολλών σωματείων για την ανάγκη να απαντήσουμε με 24ώρη απεργία. Ήξερε ο πρόεδρος Νίκος Τράκας που κατά καιρούς καυχιέται ότι είναι σε ανοιχτή γραμμή με το Σκουρλέτη ότι τα ΒΑΕ καταργούνται στις 31-12-2017. Ήξερε ότι η συγκεκριμένη διάταξη θα συμπεριληφθεί και στο πολυνομοσχέδιο και πριν τη κατάθεση του αλλά και με τη δημοσίευση του. Επιπλέον εδώ και τρεις μέρες που έχει δημοσιευτεί το νομοσχέδιο δεν βγάζουν άχνα. Να μην το επιτρέψουμε. Είναι συνένοχοι στο έγκλημα. Το δίδυμο Σκουρλέτη Τράγκα για ακόμα μια φορά επιδιώκουν να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους. Η Συριζαίικη ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ δεν φτάνει που έβαλε πλάτη ώστε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση τώρα βάζει πλάτη και για να περάσει μια νέα θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων. Είναι απαράδεκτοι.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλα τα σωματεία του κλάδου αύριο Πέμπτη από το πρωί να βρίσκονται στους χώρους δουλειάς αναπτύσσοντας  πολύμορφες δράσεις με γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις και όλη αυτή η δραστηριότητα να κορυφωθεί στις 15:00 στη παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 12 ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ. Να κλείσουν όλα τα αμαξοστάσια και τα δημαρχεία. Να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς.

Στον πόλεμο τους απαντάμε με το δικό μας πόλεμο.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ