21.02.19 | 12:17

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σχολικοί φύλακες: Σκληρή ανακοίνωση ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά ΠΟΠ-ΟΤΑ, Κυβέρνησης
10.07.18 | 11:43

Σχολικοί φύλακες: Σκληρή ανακοίνωση ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά ΠΟΠ-ΟΤΑ, Κυβέρνησης

Επίθεση της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ΠΟΠ-ΟΤΑ και Κυβέρνηση, με αφορμή τις διεκδικήσεις Σχολικών Φυλάκων, και κυρίως της αναγνώρισης προϋπηρεσίας τους, διεκδικήσεις, που συζητήθηκαν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, την περασμένη βδομάδα.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάνει σαφές ότι, ο αγώνας των σχολικών φυλάκων έχει δοθεί μέσα από αυτήν, ενώ καταγγέλλει την Κυβέρνηση για υπονόμευση της και συνεργασία με «πρόθυμες» Ομοσπονδίες

 

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Με ιδιαίτερη έκπληξη παρακολουθούμε την αγωνιώδη προσπάθεια της Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α. να εμφανιστεί ως ο εκφραστής και ο διεκδικητής των θεμάτων που αφορούν στους Σχολικούς Φύλακες. Μια Ομοσπονδία (η οποία στην δύναμη της έχει μόνο ένα μικρό σωματείο σχολικών φυλάκων στο νομό Αχαΐας) θέλει να το παίζει «Σωτήρας» ενός ολόκληρου κλάδου εργαζομένων που όλες τις μεγάλες μάχες της προηγούμενης περιόδου τις έδωσε μέσα από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και τα Σωματεία μέλη της.

Με αντίστοιχη έκπληξη παρακολουθούμε και την στάση της κυβέρνησης επί του θέματος, αφού επέλεξε να καλέσει για το θέμα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας των σχολικών φυλάκων την Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α. στις διαβουλεύσεις στο Υπουργείο Εργασίας και ο Υπουργός να εμφανίζεται να δηλώνει ότι «δέχθηκε τις προτάσεις της Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α. να συμπεριληφθούν σε νομοσχέδιο».

Οι κινήσεις αυτές, από πλευράς της Κυβέρνησης έχουν διπλό στόχο. Από την μια να εμφανιστούν με όποιους πρόθυμους βρουν ως μια φιλολαϊκή κυβέρνηση που λύνει θέματα εργαζομένων και από την άλλη (κάνοντας ενέσεις δημοσιότητας σε κάποιους) να υπονομεύσουν την μαζικότερη και αντιπροσωπευτικότερη συνδικαλιστική οργάνωση του κλάδου των εργαζομένων στους Δήμους όλης της χώρας.

Δεν είναι τυχαίο ότι με τις πλάτες της κυβέρνησης μια σειρά από δημοτικές αρχές δεν εφαρμόζουν μέρος της ειδικής συλλογικής σύμβασης που υπογράφηκε για το μόνιμο προσωπικό.

Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι έχει καθυστερήσει σχεδόν ένα χρόνο η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης για το προσωπικό αορίστου και ορισμένου χρόνου.

Σ’ αυτές τις πρακτικές υπονόμευσης του κύρους των συλλογικών οργάνων αλλά και των δικαιωμάτων των εργαζομένων η κυβέρνηση θα μας βρει δυναμικά απέναντι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ