21.04.21 | 13:18

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Στους πολίτες το μεγάλο έργο του «Σταύρος Νιάρχος» στον παλιό Ιππόδρομο
13.09.13 | 11:45

Στους πολίτες το μεγάλο έργο του Σταύρος Νιάρχος στον παλιό Ιππόδρομο

Από σήμερα οι πολίτες της Καλλιθέας, αλλά και ολόκληρου του λεκανοπεδίου, θα μπορούν να χαίρονται το νέο Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής, στο χώρο του πρώην Ιπποδρόμου στις Τζιτζιφιές. 

Ένα πρότυπο Δημοτικό Πάρκο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πισίνες, αναψυκτήριο και αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, το οποίο παρέλαβε χθες και επίσημα ο Δήμος Καλλιθέας από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Το έργο είναι μία δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και είναι συνολικού κόστους 5,92 εκατομμυρίων ευρώ. 

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Ίδρυμα «το έργο παραδίδεται πλήρως περαιωμένο και απόλυτα λειτουργικό και ο Δήμος Καλλιθέας αναλαμβάνει την πλήρη και αποκλειστική διαχείριση του, προς χρήση και όφελος όλων των πολιτών».

Για την ολοκλήρωση του χρειάστηκαν περίπου τρία χρόνια. 

Το πολυλειτουργικό Πάρκο καταλαμβάνει συνολικό χώρο έκτασης 28.000 τ.μ., και βρίσκεται σε τμήμα της περιοχής του Παλαιού Ιπποδρόμου. 

Με το έργο αυτό βελτιώνεται σημαντικά η ποιότητα ζωής των πολιτών της Καλλιθέας και της ευρύτερης περιοχής, ενώ συμβάλει στην αύξηση των ελεύθερων χώρων πρασίνου στην πρωτεύουσα.

To «Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής» της Καλλιθέας συνδέεται τοπογραφικά και σχεδιαστικά με το υπό κατασκευή Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (ΚΠΙΣΝ) στη βορειοανατολική πλευρά του Πάρκου. 

Ο σχεδιασμός και η επίβλεψη της κατασκευής του «Δημοτικού Πάρκου Αθλητισμού και Αναψυχής» καθώς και των συναφών βοηθητικών εγκαταστάσεών εκτελέστηκαν από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano, ο οποίος έχει επίσης σχεδιάσει το ΚΠΙΣΝ, προκειμένου να επιτευχθεί η επιθυμητή αισθητική αρμονία και η συμβολική, αλλά και πρακτική συνύπαρξη των δύο αυτών ξεχωριστών έργων.

Ο κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το έργο έχει βαθειά κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς δημιουργήθηκε προς όφελος των πολιτών και με βασικό στόχο την ελεύθερη χρήση του από όλους».

Το «Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής» σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Renzo Piano Building Workshop, σε συνεργασία με το τοπικό γραφείο Betaplan, και κατασκευάστηκε από την εταιρεία Μπαλλιάν Τεχνική.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ